Їжачки з курячого фаршу з рисом на сковороді
Соус із майонезу і овочева піджарка зроблять їжачки з фаршу з рисом ще більш соковитими і ароматними. При цьому страва буде досить легким, адже для нього не потрібно жирне м’ясо. Сковорідку для приготування їжачків треба вибрати з високими бортиками, призначену для гасіння. Якщо фарш для тефтелькою ви робите самі, то цибулину також прокрутіть через м’ясорубку, а не тріть на тертці.
Інгредієнти:
- 600 г курячого фаршу;
- 200 г рису;
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 100 г майонезу;
- 1 стакан води;
- 50 г борошна;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Рис ретельно промити, викласти в глибоку миску і залити чистою водою, залишити на 30 хвилин.
- Дрібно нашаткувати, одну цибулину і натерти на тертці моркву.
- На сковорідку вилити олію і смажити до прозорості цибулю, потім додати моркву.
- Обсмажувати овочі ще 2-3 хвилини.
- Залишилася цибулину натерти на тертці або подрібнити у блендері, змішати з курячим фаршем.
- З рису злити воду, змішати його з фаршем, додати сіль і перець за смаком.
- Подрібнити зелень, висипати її до м’яса, вбити у фарш яйце.
- Вимісити фарш до однорідності, борошно висипати на плоску тарілку.
- Сформувати круглі тюфтельки, кожну обваляти в борошні і викласти в сковороду з цибулею і морквою.
- Змішати майонез з кип’яченою водою і полити соусом їжачки з фаршу з рисом.
- Гасити тюфтельки на невеликому вогні під закритою кришкою 30-40 хвилин.