Їжачки з фаршу з рисом

Їжачки з курячого фаршу з рисом на сковороді

Соус із майонезу і овочева піджарка зроблять їжачки з фаршу з рисом ще більш соковитими і ароматними. При цьому страва буде досить легким, адже для нього не потрібно жирне м’ясо. Сковорідку для приготування їжачків треба вибрати з високими бортиками, призначену для гасіння. Якщо фарш для тефтелькою ви робите самі, то цибулину також прокрутіть через м’ясорубку, а не тріть на тертці.
Інгредієнти:

  • 600 г курячого фаршу;
  • 200 г рису;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 100 г майонезу;
  • 1 стакан води;
  • 50 г борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рис ретельно промити, викласти в глибоку миску і залити чистою водою, залишити на 30 хвилин.
  • Дрібно нашаткувати, одну цибулину і натерти на тертці моркву.
  • На сковорідку вилити олію і смажити до прозорості цибулю, потім додати моркву.
  • Обсмажувати овочі ще 2-3 хвилини.
  • Залишилася цибулину натерти на тертці або подрібнити у блендері, змішати з курячим фаршем.
  • З рису злити воду, змішати його з фаршем, додати сіль і перець за смаком.
  • Подрібнити зелень, висипати її до м’яса, вбити у фарш яйце.
  • Вимісити фарш до однорідності, борошно висипати на плоску тарілку.
  • Сформувати круглі тюфтельки, кожну обваляти в борошні і викласти в сковороду з цибулею і морквою.
  • Змішати майонез з кип’яченою водою і полити соусом їжачки з фаршу з рисом.
  • Гасити тюфтельки на невеликому вогні під закритою кришкою 30-40 хвилин.