Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в мультиварці
Їжачки з фаршу з рисом в мультиварці виходять особливо ніжними. Їх можна скласти в каструльку в кілька шарів – вони все одно чудово потушатся. У рецепті вказано кількість води, необхідне для соусу. Для варіння рису потрібно взяти в півтора рази більше рідини, ніж самої крупи. Щоб їжачки вийшли м’якими і однорідними, скоринки хліба краще зрізати, особливо якщо вони злегка зачерствели. Жирність сметани принципового значення не має, можна взяти дієтичний продукт, щоб зменшити калорійність страви.
Інгредієнти:
- 500 г м’ясного фаршу;
- 350 г сметани;
- 100 г рису;
- 1 морква;
- 1 яйце;
- 4 цибулини;
- 600 мл води;
- 2 скибочки білого хліба;
- 30 г борошна;
- 40 мл рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Рис ретельно промити, висипати в каструльку і залити водою.
- Варити рис 10 хвилин після закипання води, можна трохи посолити.
- Хліб на пару хвилин замочити у воді, почистити цибулю і моркву.
- Через м’ясорубку пропустити м’ясо, 2 цибулини і білий хліб.
- Додати в отриманий фарш рис і сире яйце, посолити і поперчити за смаком, перемішати до однорідності.
- Нарізати залишився цибулю кубиками, натерти на тертці моркву, з фаршу зліпити круглі тюфтельки.
- Мультиварку включити в режимі «Смаження», змастити каструльку.
- Обсмажити овочі до золотистого кольору, періодично помішуючи (приблизно 10 хвилин).
- Воду змішати зі сметаною і борошном, додати трохи солі і чорного перцю.
- В отриманий соус викласти обсмажені овочі, ще раз перемішати.
- На дно каструльки мультиварки викласти їжачки з фаршу з рисом, залити їх сметанною підливою.
- Закрити кришку мультиварки, включити режим «Гасіння», готувати страву 40 хвилин.