Їжачки з фаршу з рисом

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в мультиварці

Їжачки з фаршу з рисом в мультиварці виходять особливо ніжними. Їх можна скласти в каструльку в кілька шарів – вони все одно чудово потушатся. У рецепті вказано кількість води, необхідне для соусу. Для варіння рису потрібно взяти в півтора рази більше рідини, ніж самої крупи. Щоб їжачки вийшли м’якими і однорідними, скоринки хліба краще зрізати, особливо якщо вони злегка зачерствели. Жирність сметани принципового значення не має, можна взяти дієтичний продукт, щоб зменшити калорійність страви.
Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 350 г сметани;
  • 100 г рису;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 4 цибулини;
  • 600 мл води;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • 30 г борошна;
  • 40 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рис ретельно промити, висипати в каструльку і залити водою.
  • Варити рис 10 хвилин після закипання води, можна трохи посолити.
  • Хліб на пару хвилин замочити у воді, почистити цибулю і моркву.
  • Через м’ясорубку пропустити м’ясо, 2 цибулини і білий хліб.
  • Додати в отриманий фарш рис і сире яйце, посолити і поперчити за смаком, перемішати до однорідності.
  • Нарізати залишився цибулю кубиками, натерти на тертці моркву, з фаршу зліпити круглі тюфтельки.
  • Мультиварку включити в режимі «Смаження», змастити каструльку.
  • Обсмажити овочі до золотистого кольору, періодично помішуючи (приблизно 10 хвилин).
  • Воду змішати зі сметаною і борошном, додати трохи солі і чорного перцю.
  • В отриманий соус викласти обсмажені овочі, ще раз перемішати.
  • На дно каструльки мультиварки викласти їжачки з фаршу з рисом, залити їх сметанною підливою.
  • Закрити кришку мультиварки, включити режим «Гасіння», готувати страву 40 хвилин.