Стегенця в мультиварці

Стегенця в мультиварці обов’язково сподобається готувати тим кулінарам, які не звикли проводити занадто багато часу на кухні. Основний етап полягатиме в підготовці продуктів, а ось термічну обробку контролювати практично не доведеться. При цьому стегенця в мультиварці можна і посмажити, і запекти, і згасити. Якщо є необхідність, можна також скористатися режимами «Варка» або «Приготування на пару». Таким чином, з одного і того ж інгредієнта вийде безліч смачних і різноманітних страв.
Стегенця в мультиварці готують курячі або качині. В основному супутні інгредієнти для цих двох різновидів м’яса збігаються. Склад страви залежить від способу обробки стегенець. Якщо планується смажити їх без гарніру, то досить витримати м’ясо в ароматному маринаді. Якщо ж хочеться відразу отримати повноцінне блюдо для обіду або вечері, то можна доповнити стегенця картоплею, овочами, крупами, грибами, сиром, зеленню або бобовими. Також з куркою і качкою добре поєднуються цитрусові, яблука і сухофрукти.
Стегенця в мультиварці нудяться досить довго, незалежно від обраного режиму, і за цей час встигають добре просочитися спеціями і соусами. Саме тому краще підібрати особливі приправи для цієї страви, не обмежуючись лише сіллю і перцем. Відмінно підійде паприка, куркума, хмелі-сунелі, каррі, сушені трави і суміш мелених перців.
Щоб стегенця в мультиварці вийшли ще більш соковитими, можна загасити їх в соусі. Для цього використовують сметану або майонез, томатну пасту і кетчуп, соєвий соус, вершки, гірчицю тощо