Варення з агрусу з вишневими листям царське (смарагдове) – 5 простих способів і найкращих рецептів з фото покроково
Простий спосіб приготування варення з аґрусу в мультиварці
В мультиварці приготувати варення з агрусу можна за дві години. Оскільки воно виходить рідкуватим, необхідно використовувати загусник, наприклад, агар-агар.
Інгредієнти:
Аґрус – 800 р.
Цукор – 1 кг
Вода – 200 мл
Агар-агар – 25 р.
Листя вишні – 100 р.
Процес приготування:
Обробити агрус стандартним способом: вимити, відрізати самі краєчки верхівок. Після цього потрібно зробити в ягодах проколи товстою голкою в декількох місцях. Після всіх маніпуляцій викласти аґрус в чашу мультиварки.
Листя вишні після ретельного миття залити 200 мл води і поварити в каструлі 5 хвилин після закипання на повільному вогні. Дати воді з листям охолонути, після чого зелень можна викинути.
До ягід додати відвар вишневих листя і цукор, розмішати лопаткою масу, закрити кришку мультиварки і поставити її в режим «варення» на 2 години. Якщо такий відсутній, виберіть режим «гасіння». Температура готування залежить від характеристик агрегату. Рекомендується дотримуватися 90-110 градусів.
Підготувати банки, простерилізований їх звичним для вас способом.
Коли мультиварка просигналізує про завершення процесу готування, відкрити кришку, розмішати вариво. Воно вийде рідкуватим. Щоб загущатися його, потрібно розчинити ложку агар-агару в двох ложках води і влити в варення, почекати пару хвилин і вимкнути. Як загусник підійде також пектин або желатин, у крайньому випадку – крохмаль.
Остудити крыжовниковое ласощі, наповнити ним банки і, закривши кришкою, прибрати на зберігання.