Варення з агрусу з вишневими листям царське (смарагдове) – 5 простих способів і найкращих рецептів з фото покроково

Простий спосіб приготування варення з аґрусу в мультиварці

В мультиварці приготувати варення з агрусу можна за дві години. Оскільки воно виходить рідкуватим, необхідно використовувати загусник, наприклад, агар-агар.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 800 р.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 200 мл
  • Агар-агар – 25 р.
  • Листя вишні – 100 р.

Процес приготування:

  • Обробити агрус стандартним способом: вимити, відрізати самі краєчки верхівок. Після цього потрібно зробити в ягодах проколи товстою голкою в декількох місцях. Після всіх маніпуляцій викласти аґрус в чашу мультиварки.
  • Листя вишні після ретельного миття залити 200 мл води і поварити в каструлі 5 хвилин після закипання на повільному вогні. Дати воді з листям охолонути, після чого зелень можна викинути.
  • До ягід додати відвар вишневих листя і цукор, розмішати лопаткою масу, закрити кришку мультиварки і поставити її в режим «варення» на 2 години. Якщо такий відсутній, виберіть режим «гасіння». Температура готування залежить від характеристик агрегату. Рекомендується дотримуватися 90-110 градусів.
  • Підготувати банки, простерилізований їх звичним для вас способом.
  • Коли мультиварка просигналізує про завершення процесу готування, відкрити кришку, розмішати вариво. Воно вийде рідкуватим. Щоб загущатися його, потрібно розчинити ложку агар-агару в двох ложках води і влити в варення, почекати пару хвилин і вимкнути. Як загусник підійде також пектин або желатин, у крайньому випадку – крохмаль.
  • Остудити крыжовниковое ласощі, наповнити ним банки і, закривши кришкою, прибрати на зберігання.
  • Приємного апетиту!