Варення з агрусу з вишневими листям царське (смарагдове) – 5 простих способів і найкращих рецептів з фото покроково
Чудове варення з червоного аґрусу з вишневими листям
Варення по цьому рецепту має ніжний рожевий колір і незвичайний аромат. Наприкінці варіння в нього додається лимон, який надає освіжаючу кислинку.
Інгредієнти:
Червоний агрус – 1 кг
Цукор – 1 кг
Листя вишні – 100 р.
Вода – 200 мл
Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Для приготування варення агрус потребує специфічної обробки. Крім того, що його треба помити і позбавити від хвостиків, кожну ягоду необхідно наколоти в декількох місцях товстою голкою. Ця маніпуляція дозволить сиропу проникнути всередину ягід і зробить їх прозорими.
Вишневі листя дуже добре вимити в воді, а потім перекласти в чисту посудину і залити 200 мл води. Поварити листя 15 хвилин. Після можна дістати їх, а відвар використовувати як основу для сиропу. А можна і залишити листя, готувати варення разом з ними.
У відвар всипати цукор і, розмішавши крупинки, довести сироп до кипіння.
Помістити в гарячий сироп підготовлений аґрус, перемішати масу і поварити 10-15 хвилин. Потрібно стежити за потужністю вогню, щоб варення не пригоріло.
Остудити проварені ягоди максимально, зазвичай на це йде близько 6 годин. Після ще раз повторити 10-хвилинну варіння, знову остудити і в третій раз проварити. Важливо, щоб агрус знайшов прозорість.
За 5 хвилин до зняття з плити додати в варення часточки лимона або вичавлений з нього сік. Ємність з гарячою варенням поставити у таз або ванну з холодною водою, перешкодити масу протягом декількох хвилин, щоб варення охололо і загусло. Після розфасувати по банках і закупорити.