Варення з агрусу з вишневими листям царське (смарагдове) – 5 простих способів і найкращих рецептів з фото покроково

Чудове варення з червоного аґрусу з вишневими листям

Варення по цьому рецепту має ніжний рожевий колір і незвичайний аромат. Наприкінці варіння в нього додається лимон, який надає освіжаючу кислинку.

Інгредієнти:

  • Червоний агрус – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Листя вишні – 100 р.
  • Вода – 200 мл
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

  • Для приготування варення агрус потребує специфічної обробки. Крім того, що його треба помити і позбавити від хвостиків, кожну ягоду необхідно наколоти в декількох місцях товстою голкою. Ця маніпуляція дозволить сиропу проникнути всередину ягід і зробить їх прозорими.
  • Вишневі листя дуже добре вимити в воді, а потім перекласти в чисту посудину і залити 200 мл води. Поварити листя 15 хвилин. Після можна дістати їх, а відвар використовувати як основу для сиропу. А можна і залишити листя, готувати варення разом з ними.
  • У відвар всипати цукор і, розмішавши крупинки, довести сироп до кипіння.
  • Помістити в гарячий сироп підготовлений аґрус, перемішати масу і поварити 10-15 хвилин. Потрібно стежити за потужністю вогню, щоб варення не пригоріло.
  • Остудити проварені ягоди максимально, зазвичай на це йде близько 6 годин. Після ще раз повторити 10-хвилинну варіння, знову остудити і в третій раз проварити. Важливо, щоб агрус знайшов прозорість.
  • За 5 хвилин до зняття з плити додати в варення часточки лимона або вичавлений з нього сік. Ємність з гарячою варенням поставити у таз або ванну з холодною водою, перешкодити масу протягом декількох хвилин, щоб варення охололо і загусло. Після розфасувати по банках і закупорити.
  • Приємного апетиту!