Варення з агрусу з вишневими листям царське (смарагдове) – 5 простих способів і найкращих рецептів з фото покроково

Дуже смачне варення з зеленого агрусу з листям вишні

У цьому рецепті разом зі стандартним набором компонентів використовується горілка, а ягоди потрібно брати недозрілі. Вона дозволяє ще більше розкрити аромат варення, а також зберегти ягоди цілими і щільними. Але якщо ви категорично проти навіть маленьких порцій спиртного, можна обійтися без горілки, варення все одно вийде смачним.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Горілка – 50 мл
  • Вода – 200 мл
  • Листя вишні – 100 р.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Ваніль – 0,5 ч. л. (за бажанням).

Процес приготування:

  • Агрус підготувати до подальшої термічної обробки: обірвати хвостики і плодоніжки, промити ягоди і вийняти з них серцевину з насінням. Для цього можна розрізати ягоди наполовину або зробити в них надрізи.
  • Залити щільні оболонки ягід холодною водою й вимочувати близько 5-6 годин. Коли пройде певний час, воду злити всю до краплі.
  • Листя вишні ретельно вимити. Краще обмивати кожен листочок, щоб не залишити ніякого сміття. Після скласти листя в каструлю, додати приблизно склянку води і поставити на плиту. Коли вода закипить, зменшити вогонь і всипати лимонну кислоту. Поварити листя 5-7 хвилин, а після вимкнення плити вийняти їх з води.
  • Відвар вишневих листя змішати з цукром і зварити з цих компонентів сироп. Для цього потрібно розмішати цукор у вишневій воді і дати суміші закипіти.
  • У сироп всипати агрус і тримати варення на плиті 10-15 хвилин.
  • Наступний етап – «відпочинок» проварених ягід в сиропі протягом 5-6 годин. Ягоди охолонуть при кімнатній температурі, після чого їх знову потрібно повернути на плиту і ще раз проварити близько 15 хвилин. Повторити етап «відпочинку» на той же проміжок часу, що і в перший раз. І знову варити хвилин 10.
  • В кінці варіння додати в варення горілку і ванілін, швидко розмішати і зняти страву з вогню. Розкласти крыжовниковое ласощі по чистим банкам і, щільно закривши, відправити на зберігання.
  • Приємного апетиту!