Варення з агрусу з вишневими листям царське (смарагдове) – 5 простих способів і найкращих рецептів з фото покроково
Царський варення з агрусу з листям вишні
Головний секрет смачного варення по цьому рецепту криється в технології приготування. Нетривала варіння в кілька підходів з проміжками для повного остигання в результаті дає густе варення з щільними прозорими ягодами.
Інгредієнти:
Агрус (краще трохи недозрілий) – 1 кг.
Цукор – 1,5 кг
Вода – 300 р.
Вишневі листя – 20-30 шт.
Зірочки бадьяна, ваніль – за бажанням.
Процес приготування:
Листя вишні вимити, залити 300 мл води і поставити на вогонь. Коли закипить, потримати на вогні пару хвилин і зняти з плити. Залишити при кімнатній температурі остигати і настоюватися. Після витягти листя, відкласти в окремий посуд, а відвар поставити в холодильник.
В ягодах агрусу видалити з верхівок хвостики, помити, а потім зручним способом видалити зсередини насіння. Це можна зробити спеціальним інструментом для видалення кісточок з плодів або тонким ножем, підійдуть і інші варіанти. Насіння не обов’язково викидати, можна додати їх до варення з інших ягід або фруктів.
Після очищення від внутрішньої маси ягоди з’єднати з вишневим відваром, зверху викласти листя і залишити на 4-5 годин у прохолодному місці.
Після закінчення зазначеного часу відвар з ягід злити в ємність, де потім буде готуватися варення. Додати в нього цукор, розмішати і довести до кипіння, поварити пару хвилин.
Агрус всипати в сироп, акуратно перемішати і варити на середньої потужності плити 10-15 хвилин. Це перша варіння, після якої слід остигання варення протягом 6 годин. Повторити ці два етапи потрібно ще два рази.
На останньому етапі варіння додати в масу ароматичні речовини – зірочки бадьяна і корицю. Можна вибрати щось одне або зовсім обійтися без ароматизаторів. Після дати варення остудити і розлити в чисті банки. Закрити щільно кришками і зберігати в прохолодному місці.