Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою
Тушкована картопля з м’ясом і капустою в каструлі – це те саме блюдо, коли хочеться приготувати щось смачне, ситне і не обридла своєю повсякденністю. Звичайно, якщо ви і ваша сім’я любите капусту, картоплю та інші овочі, тушковані з м’ясом. А м’ясо підійде абсолютно будь-який. У цьому рецепті використовується свинина.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна -400 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком.
- Паста томатна – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Перець духмяний горошком – за смаком.
- Приправа для свинини – за смаком.
- Зелень для подачі до столу.
Процес приготування:
- На самому початку очистіть і вимийте цибулю і моркву, потім моркву натріть на крупній тертці або наріжте кружечками, а цибулю – півкільцями.
- Картоплю і капусту вимийте, картопля наріжте часточками або кубиками, а капусту тонко нашаткуйте.
- Свинину без кісток обмийте, наріжте шматочками «на один укус», обсмажте на рослинному маслі, щоб з’явилася скориночка, на великому вогні. Обсмажуйте в товстостінній каструлі, помішуючи, щоб м’ясо схопилося скоринкою зі всіх сторін.
- Далі додайте до м’яса моркву і цибулю, обсмажте все разом, помішуючи, на рослинній олії не більше 3-5 хвилин.
- Додайте до м’яса капусту і картоплю, сіль, спеції, розмішайте і тушкуйте під кришкою, періодично помішуючи, можна долити трохи гарячої води. Тушкуйте 25-30 хвилин на невеликому вогні.
- Томатну пасту розмішайте в невеликій кількості гарячої води і влийте в каструлю, розмішайте.
- Нарубаєте дрібно часник і всипте в каструлю, розмішайте і тушкуйте страва до повної готовності.
- Готову тушковану картоплю з м’ясом і капустою подавайте до столу, притрусивши січеною свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Порада: якщо у вас немає товстостінної каструлі, готуйте цю страву в казані. Крім того, можна на початку обсмажити всі інгредієнти в глибокій сковороді, а потім тушкувати до готовності вже в звичайній каструлі.