Тушкована картопля з м'ясом у каструлі – 5 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою

Тушкована картопля з м’ясом і капустою в каструлі – це те саме блюдо, коли хочеться приготувати щось смачне, ситне і не обридла своєю повсякденністю. Звичайно, якщо ви і ваша сім’я любите капусту, картоплю та інші овочі, тушковані з м’ясом. А м’ясо підійде абсолютно будь-який. У цьому рецепті використовується свинина.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна -400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Приправа для свинини – за смаком.
  • Зелень для подачі до столу.

Процес приготування:

  • На самому початку очистіть і вимийте цибулю і моркву, потім моркву натріть на крупній тертці або наріжте кружечками, а цибулю – півкільцями.
  • Картоплю і капусту вимийте, картопля наріжте часточками або кубиками, а капусту тонко нашаткуйте.
  • Свинину без кісток обмийте, наріжте шматочками «на один укус», обсмажте на рослинному маслі, щоб з’явилася скориночка, на великому вогні. Обсмажуйте в товстостінній каструлі, помішуючи, щоб м’ясо схопилося скоринкою зі всіх сторін.
  • Далі додайте до м’яса моркву і цибулю, обсмажте все разом, помішуючи, на рослинній олії не більше 3-5 хвилин.
  • Додайте до м’яса капусту і картоплю, сіль, спеції, розмішайте і тушкуйте під кришкою, періодично помішуючи, можна долити трохи гарячої води. Тушкуйте 25-30 хвилин на невеликому вогні.
  • Томатну пасту розмішайте в невеликій кількості гарячої води і влийте в каструлю, розмішайте.
  • Нарубаєте дрібно часник і всипте в каструлю, розмішайте і тушкуйте страва до повної готовності.
  • Готову тушковану картоплю з м’ясом і капустою подавайте до столу, притрусивши січеною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Порада: якщо у вас немає товстостінної каструлі, готуйте цю страву в казані. Крім того, можна на початку обсмажити всі інгредієнти в глибокій сковороді, а потім тушкувати до готовності вже в звичайній каструлі.