Тушкована картопля з куркою в каструлі
Тушкована картопля з куркою в каструлі – це приклад класичного жаркого на швидку руку, тому що курятина, особлива та, що з магазину, готується швидше іншого м’яса. Курка і картоплю виходять дуже соковитим за рахунок доданого цибулі, моркви і перцю болгарського, а приготувати таку смакоту зможе будь-який бажаючий за нашим рецептом.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Картопля – 6-8 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник – за бажанням.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа для курки – за смаком.
- Запашний перець горошком – за смаком.
- Рослинне масло – для обсмажування.
- Вершки – за бажанням.
- Томатна паста – за бажанням.
Процес приготування:
- Відокремте від кільової кістки курячу грудку, наріжте порційними шматочками (можна брати і курячі стегенця, розділені на кілька частин).
- Курятину відразу смажте на сильному вогні без солі і приправ, щоб вона «запечатана» скоринкою.
- Подрібніть довільно цибулю ріпчасту, а моркву і болгарський перець нашаткуйте тонкою соломкою.
- Картопля розріжте на часточки.
- До обсмаженої курятині додайте всі овочі, крім картоплі, обсмажте все разом кілька хвилин, помішуючи.
- Після викладіть в каструлю картоплю, спеції та сіль, розмішайте.
- Тушкуйте в товстостінній каструлі або в казані під кришкою на невеликому вогні. Не забудьте додати невелику кількість окропу і час від часу помішуйте.
- Коли картопля повністю утушится, печеня буде готово. Тепер в нього можна додати на ваш розсуд трохи вершків і (або) томатної пасти, розмішати і протушкувати ще 2-3 хвилини після закипання. Замість вершків можна додати кілька ложок сметани.
- Готову тушковану картоплю з куркою присипають рубаною зеленню і рубаним часником за смаком і залишають в каструлі під кришкою на 10-15 хвилин, щоб страва настоялося. Їжте його гарячим.
Приємного апетиту!