Тушкована картопля з м'ясом у каструлі – 5 рецептів з фото покроково

Картопля тушкована з м’ясом та овочами

Тушкована картопля з м’ясом і овочами – це дуже смачне і ситне блюдо. За рахунок того, що разом тушкуються самі різні овочі, м’ясо добре просочується їх соком і стає дуже ніжним, просто тане в роті! Рекомендуємо готувати такий кулінарний шедевр з самих свіжих овочів з власної або фермерської грядки, щоб насолодитися його смаком повною мірою!

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-8 шт.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Свинина – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Вимийте і очистіть всі овочі: цибулю – півкільцями, перець і моркву – соломкою, кабачок і картоплю – кубиками, а томати – на часточки.
  • Свинину (або інше м’ясо) нарізати невеликими порційними шматочками, обсмажте до появи легкої скоринки з усіх боків.
  • Додайте цибулю, моркву і перець, обсмажте всі разом пару хвилин, помішуючи.
  • Окремо в невеликій кількості олії обсмажте картоплю і кабачок, щоб вони також схопилися скоринкою.
  • Помістіть всі інгредієнти в товстостінну каструлю або у великий казан, посоліть і додайте будь-які спеції за смаком, тушкуйте майже до готовності під кришкою, помішуючи. Всі молоді овочі дуже соковиті, тому воду можна не додавати або додати зовсім небагато.
  • За 5 хвилин до готовності в каструлю викладіть часточки помідорів, перемішайте і дотушите блюдо.
  • Коли страва буде готова, додайте туди подрібнений часник і свіжу зелень і варіть під кришкою 10-15 хвилин.
  • Тушковану картоплю з м’ясом і овочами подавайте до столу в гарячому вигляді, притрусивши січеною зеленню.

Приємного апетиту!