Картопля тушкована з м’ясом та овочами
Тушкована картопля з м’ясом і овочами – це дуже смачне і ситне блюдо. За рахунок того, що разом тушкуються самі різні овочі, м’ясо добре просочується їх соком і стає дуже ніжним, просто тане в роті! Рекомендуємо готувати такий кулінарний шедевр з самих свіжих овочів з власної або фермерської грядки, щоб насолодитися його смаком повною мірою!
Інгредієнти:
- Картопля – 6-8 шт.
- Кабачок невеликий – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – за смаком.
- Свинина – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Масло рослинне для обсмажування.
- Свіжа зелень – за смаком.
Процес приготування:
- Вимийте і очистіть всі овочі: цибулю – півкільцями, перець і моркву – соломкою, кабачок і картоплю – кубиками, а томати – на часточки.
- Свинину (або інше м’ясо) нарізати невеликими порційними шматочками, обсмажте до появи легкої скоринки з усіх боків.
- Додайте цибулю, моркву і перець, обсмажте всі разом пару хвилин, помішуючи.
- Окремо в невеликій кількості олії обсмажте картоплю і кабачок, щоб вони також схопилися скоринкою.
- Помістіть всі інгредієнти в товстостінну каструлю або у великий казан, посоліть і додайте будь-які спеції за смаком, тушкуйте майже до готовності під кришкою, помішуючи. Всі молоді овочі дуже соковиті, тому воду можна не додавати або додати зовсім небагато.
- За 5 хвилин до готовності в каструлю викладіть часточки помідорів, перемішайте і дотушите блюдо.
- Коли страва буде готова, додайте туди подрібнений часник і свіжу зелень і варіть під кришкою 10-15 хвилин.
- Тушковану картоплю з м’ясом і овочами подавайте до столу в гарячому вигляді, притрусивши січеною зеленню.
Приємного апетиту!