Тушкована картопля з м'ясом у каструлі – 5 рецептів з фото покроково

Смачний рецепт картоплі з м’ясом і грибами

Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це чудовий варіант ситного обіду або повноцінного вечері для всієї родини. Від того, яке м’ясо ви візьмете, буде залежати час приготування страви: швидше за все тушкується яловичина і нежирна молода свинина. З грибів швидше за все готуються печериці – це справжня палочка-виручалочка, коли потрібно змайструвати на кухні щось дуже швидке і дуже смачне!

Інгредієнти:

  • Свинина – 400-500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Приправа для свинини – за смаком.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Щоб свинина потушилась швидко, наріжте її тонкими брусками або маленькими кубиками.
  • У сковороді або товстостінній каструлі добре розжарте рослинне масло і обсмажте на ньому швидко свинину. Щоб утворилася скоринка на м’ясі з усіх боків, помішуйте його.
  • До м’яса додати тонко нашатковану цибулю і моркву, нарізану тонкими брусками.
  • Обсмажте всі разом пару хвилин, помішуючи.
  • Тепер окремо в глибокій сковороді обсмажте картоплю, нарізану брусками або гуртками, щоб на ньому теж почала з’являтися скоринка – так буде ще смачніше.
  • Печериці очистити, обмийте, наріжте на слайсы або на частині довільного розміру, обсмажте після картоплі, помішуючи, але не більше 3 хвилин. Якщо у вас лісові гриби, тоді перед обсмажуванням їх треба відварити і відцідити від води і смажити 5-10 хвилин.
  • Всі обсмажені інгредієнти складіть в товстостінну каструлю, присипте сіллю і спеціями за смаком, залийте невеликою кількістю гарячої води і тушкуйте до готовності м’яса і картоплі.
  • За 5 хвилин до готовності страву можна додати вершки невеликий жирності (або нежирну сметану), розмішати і тушкувати все разом.
  • Готовий тушкована картопля з грибами присипте рубаним часником і свіжою зеленню, накрийте кришкою, дайте настоятися з чверть години і подавайте до столу – це дуже смачно!

Приємного апетиту!