Тріска з картоплею в вершках, запечена в духовці
Цей рецепт дуже популярний в Португалії, де просто обожнюють тріску в усіх її інтерпретаціях. І без того ніжне філе, в поєднанні з вершками і молоком виходить просто тане в роті. Традиційно рибу для цієї страви попередньо висушують з сіллю, а потім ще вимочують 2 дні. Тим не менше можна залишити подібні складнощі досвідченим кухарям і приготувати свіжу тріску. Смак страви все одно буде відмінним.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 700 г тріски;
- 200 мл вершків;
- 50 г борошна;
- 100 мл оливкової олії;
- 40 г вершкового масла;
- 300 мл молока;
- 2 цибулини;
- 2 зубчики часнику;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Рибу залити водою, додати трохи солі і відварити до готовності.
- Зняти з тріски шкіру, видалити кістки, нарізати його дрібними шматочками.
- Дрібно нарізати картоплю і обсмажити його на сковороді до готовності.
- Подрібнити часник і цибулю, обсмажити їх на рослинній олії, окремо від картоплі.
- До цибулі і часнику викласти шматочки тріски, перемішати і обсмажити все ще пару хвилин.
- До отриманої піджарки додати картоплю, перемішати.
- На окремій сковороді розтопити вершкове масло і всипати до нього борошно.
- Невеликими порціями влити молоко, постійно помішуючи соус.
- Додати в каструльку рибний бульйон (приблизно 200 мл), продовжувати помішувати соус до загусання.
- Рибу з овочами перекласти на деко з бортиками, залити все гарячим соусом.
- Зверху влити вершки, додати сіль і перець за смаком.
- Все ще раз перемішати і розрівняти, зверху потерти твердий сир.
- Запікати страву 25 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати тріску, запечену в духовці. Приємного апетиту!
Тріска, запечена в духовці, стане одним з улюблених варіантів сімейного вечері. Ця смачна й поживна рибка коштує недорого і продається в магазинах в будь-який час року. При цьому будь-кулінар з легкістю розбереться, як приготувати тріску, запечену в духовці. Початківцям для цього можуть знадобитися наступні поради:
- М’ясо тріски дуже смачне і нежирне, але в духовці воно може вийти сухуватим. Краще перед початком приготування потримати рибку в якому-небудь соусі або маринаді. Для того підійде майонез, вершки, томатна паста тощо;
- Як і будь-яка інша риба, тріска володіє специфічним запахом, який далеко не всім здається апетитним. Щоб від нього позбутися, досить полити тушку невеликою кількістю лимонного соку;
- Найкраще для приготування в духовці вибирати свіжу тріску, тоді страва точно вийде смачним і буде добре тримати форму;
- Якщо доводиться використовувати заморожену рибку, то краще всього розморозити її під струменем проточної води або ж просто залишити тріску при кімнатній температурі;
- Вибираючи тріску, віддайте перевагу цілої тушки з головою. Так ви зможете оцінити її свіжість за кольором очей. Вони повинні бути опуклими, прозорими і блискучими. Також про гарному якості тушки будуть свідчити однотонні зябра насиченого кольору.