Тріска запечена в духовці

Тріска з картоплею в вершках, запечена в духовці

Цей рецепт дуже популярний в Португалії, де просто обожнюють тріску в усіх її інтерпретаціях. І без того ніжне філе, в поєднанні з вершками і молоком виходить просто тане в роті. Традиційно рибу для цієї страви попередньо висушують з сіллю, а потім ще вимочують 2 дні. Тим не менше можна залишити подібні складнощі досвідченим кухарям і приготувати свіжу тріску. Смак страви все одно буде відмінним.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 700 г тріски;
  • 200 мл вершків;
  • 50 г борошна;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 40 г вершкового масла;
  • 300 мл молока;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рибу залити водою, додати трохи солі і відварити до готовності.
  • Зняти з тріски шкіру, видалити кістки, нарізати його дрібними шматочками.
  • Дрібно нарізати картоплю і обсмажити його на сковороді до готовності.
  • Подрібнити часник і цибулю, обсмажити їх на рослинній олії, окремо від картоплі.
  • До цибулі і часнику викласти шматочки тріски, перемішати і обсмажити все ще пару хвилин.
  • До отриманої піджарки додати картоплю, перемішати.
  • На окремій сковороді розтопити вершкове масло і всипати до нього борошно.
  • Невеликими порціями влити молоко, постійно помішуючи соус.
  • Додати в каструльку рибний бульйон (приблизно 200 мл), продовжувати помішувати соус до загусання.
  • Рибу з овочами перекласти на деко з бортиками, залити все гарячим соусом.
  • Зверху влити вершки, додати сіль і перець за смаком.
  • Все ще раз перемішати і розрівняти, зверху потерти твердий сир.
  • Запікати страву 25 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати тріску, запечену в духовці. Приємного апетиту!
Тріска, запечена в духовці, стане одним з улюблених варіантів сімейного вечері. Ця смачна й поживна рибка коштує недорого і продається в магазинах в будь-який час року. При цьому будь-кулінар з легкістю розбереться, як приготувати тріску, запечену в духовці. Початківцям для цього можуть знадобитися наступні поради:

  • М’ясо тріски дуже смачне і нежирне, але в духовці воно може вийти сухуватим. Краще перед початком приготування потримати рибку в якому-небудь соусі або маринаді. Для того підійде майонез, вершки, томатна паста тощо;
  • Як і будь-яка інша риба, тріска володіє специфічним запахом, який далеко не всім здається апетитним. Щоб від нього позбутися, досить полити тушку невеликою кількістю лимонного соку;
  • Найкраще для приготування в духовці вибирати свіжу тріску, тоді страва точно вийде смачним і буде добре тримати форму;
  • Якщо доводиться використовувати заморожену рибку, то краще всього розморозити її під струменем проточної води або ж просто залишити тріску при кімнатній температурі;
  • Вибираючи тріску, віддайте перевагу цілої тушки з головою. Так ви зможете оцінити її свіжість за кольором очей. Вони повинні бути опуклими, прозорими і блискучими. Також про гарному якості тушки будуть свідчити однотонні зябра насиченого кольору.