Червона тріска, запечена у фользі в духовці
Страва обов’язково сподобається всім любителям морських делікатесів. Для тих, хто хоче надати йому ще більше смакових відтінків, перед тим, як запікати рибку, можна змастити її шкірку ароматною гірчицею. В кінці запікання потрібно обов’язково відкрити фольгу, щоб тріска встигла підрум’янитися. В цей момент також можна полити рибку соком, що виділився.
Інгредієнти:
- 800 г тріски (ціла тушка);
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 1 лимон;
- 1 ч. л. солі;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 щіпка чорного перцю;
- 1 пучок петрушки.
Спосіб приготування:
- Ретельно промити рибу, відрізати голову, випатрати, полити тушку лимонним соком.
- Натерти тріску сіллю і перцем зовні і усередині.
- Нарізати соломкою моркву, кільцями – цибулю, петрушку подрібнити.
- Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити на ньому цибулю з морквою до напівготовності.
- Змастити фольгу розтопленим вершковим маслом.
- Всередину риби покласти половину обсмажених овочів і петрушку, саму тріску перекласти на фольгу.
- Посипати тушку залишилися овочами і загорнути все в фольгу.
- Запікати тріску 20 хвилин при 200 градусах, потім розгорнути фольгу і запікати ще 10 хвилин.