Тріска запечена в духовці

Червона тріска, запечена у фользі в духовці

Страва обов’язково сподобається всім любителям морських делікатесів. Для тих, хто хоче надати йому ще більше смакових відтінків, перед тим, як запікати рибку, можна змастити її шкірку ароматною гірчицею. В кінці запікання потрібно обов’язково відкрити фольгу, щоб тріска встигла підрум’янитися. В цей момент також можна полити рибку соком, що виділився.
Інгредієнти:

  • 800 г тріски (ціла тушка);
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 1 лимон;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • 1 пучок петрушки.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промити рибу, відрізати голову, випатрати, полити тушку лимонним соком.
  • Натерти тріску сіллю і перцем зовні і усередині.
  • Нарізати соломкою моркву, кільцями – цибулю, петрушку подрібнити.
  • Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити на ньому цибулю з морквою до напівготовності.
  • Змастити фольгу розтопленим вершковим маслом.
  • Всередину риби покласти половину обсмажених овочів і петрушку, саму тріску перекласти на фольгу.
  • Посипати тушку залишилися овочами і загорнути все в фольгу.
  • Запікати тріску 20 хвилин при 200 градусах, потім розгорнути фольгу і запікати ще 10 хвилин.