Тріска запечена в духовці

Тріска, запечена в духовці, ‒ це блюдо, яке має тисячі різновидів, починаючи від дієтичного ласощі, закінчуючи дуже ситним і поживним святковим частуванням. Нейтральний смак цієї риби дозволяє з’єднувати її практично з усіма відомими продуктами, щоразу отримуючи все нові і нові незвичайні поєднання.
У духовці тріска виходить особливо ніжною, тому більшість кулінарів віддає перевагу саме такий спосіб її приготування. До того ж, запечена риба зберігає в собі всі свої корисні властивості. Можна готувати тріску в духовці на звичайному листі або ж попередньо загорнути її у фольгу. Якщо разом з рибою також присутні в рецепті соковиті овочі, то краще скористатися спеціальним пекарським рукавом, який не дасть розтектися підливці.
Разом з тріскою можна відразу ж запекти в духовці якийсь гарнір. Це можуть бути абсолютно будь-які овочі, а також крупи або гриби. Для соковитості до риби додають різні соуси. Найчастіше це молочні продукти, начебто вершків або сметани. Також у домашніх умовах часто використовують майонез і томатну пасту. Незайвим буде в цьому блюді і твердий сир, яким можна посипати рибу ще до випічки або прикрасити готову страву.
В якості спецій для тріски використовують будь-які сушені трави, мелені перці, а також готові приправи для риби, які продаються у магазинах. Якщо тріска запікалася в гордій самоті, то разом з нею до столу слід подати гарнір з овочів, рису або картоплі.