Тріска запечена в духовці

Ціла тріска з картоплею, запечена в духовці

Тріска, запечена цілком, ‒ це не тільки смачно, але і дуже красиво. Тим більше, її прикрасить яскравий болгарський перець. Таке блюдо можна подати гостям під час святкової вечері або ж перетворити у вишукану трапезу будь-який домашній обід. Разом з тріскою відразу ж картопля запікається, тому не доведеться додатково придумувати гарнір. Всі інгредієнти обміняються смаками і ароматами, а доповнять це поєднання пряні італійські трави.
Інгредієнти:

  • 1 кг тріски;
  • 2 цибулини;
  • 1 болгарський перець;
  • 6 картоплин;
  • 100 г майонезу;
  • 1 ст. л. італійських трав;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відрізати від тушки голову, плавники і хвіст, видалити нутрощі.
  • Вздовж всієї риби зробити неглибокі надрізи на відстані 3-5 см один від одного.
  • Натерти тріску з усіх сторін сіллю і чорним перцем.
  • Змішати майонез і італійські трави.
  • Нарізати кільцями, болгарський перець і цибуля, картопля – кружечками.
  • Змастити рибу майонезним соусом, в розрізи покласти цибульні кільця, а залишився цибулю – всередину черевця.
  • Форму для випічки змастити маслом, викласти на дно картоплю і болгарський перець.
  • На овочі покласти тріску і запікати рибку 35 хвилин при 180 градусах.