Ціла тріска з картоплею, запечена в духовці
Тріска, запечена цілком, ‒ це не тільки смачно, але і дуже красиво. Тим більше, її прикрасить яскравий болгарський перець. Таке блюдо можна подати гостям під час святкової вечері або ж перетворити у вишукану трапезу будь-який домашній обід. Разом з тріскою відразу ж картопля запікається, тому не доведеться додатково придумувати гарнір. Всі інгредієнти обміняються смаками і ароматами, а доповнять це поєднання пряні італійські трави.
Інгредієнти:
- 1 кг тріски;
- 2 цибулини;
- 1 болгарський перець;
- 6 картоплин;
- 100 г майонезу;
- 1 ст. л. італійських трав;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відрізати від тушки голову, плавники і хвіст, видалити нутрощі.
- Вздовж всієї риби зробити неглибокі надрізи на відстані 3-5 см один від одного.
- Натерти тріску з усіх сторін сіллю і чорним перцем.
- Змішати майонез і італійські трави.
- Нарізати кільцями, болгарський перець і цибуля, картопля – кружечками.
- Змастити рибу майонезним соусом, в розрізи покласти цибульні кільця, а залишився цибулю – всередину черевця.
- Форму для випічки змастити маслом, викласти на дно картоплю і болгарський перець.
- На овочі покласти тріску і запікати рибку 35 хвилин при 180 градусах.