Скумбрія в фользі в духовці – це соковита і ніжна рибка, яка в процесі приготування зберігає всі свої корисні властивості. В залежності від вибраного рецепту, вона з легкістю стане святковим блюдом або ж просто ситним сімейною вечерею. Різноманітність способів приготування і поєднуються зі скумбрією продуктів дозволять дивувати своїх близьких все новими кулінарними шедеврами.
Скумбрію готують фользі, щоб вона не пересушилась і зберегла соковитість. При цьому риба все одно виходить із засмаженою скоринкою, що виглядає дуже святково і апетитно. Також необхідно скористатися фольгою, якщо скумбрії та інших вибраних інгредієнтів недостатньо, щоб повністю зайняти деко. Якщо залишити навколо риби порожні місця, вона вийде несмачною і погано пропечеться.
Скумбрію у фользі в духовці запікають цілком з додаванням лимона, цибулі і ароматних спецій. Можна також приготувати її у вигляді стейків або просто невеликих шматочків. В цьому випадку разом з нею можна класти на деко будь-які овочі, крупи, картопля, гриби та ін. Також незайвим буде жирний соус на основі сметани, майонезу або томатної пасти.
Ще одним цікавим способом, як запекти скумбрію у фользі в духовці, є фарширування риби. Для цього також підходять практично будь-які інгредієнти – овочі, фрукти, рис, гречка, зелень, часник, сир та ін. У підсумку виходить дуже цікаве блюдо, яке здивує гостей і своїми смаковими якостями і зовнішнім виглядом.
Скумбрію можна подавати до столу прямо у фользі або ж порціями. Ніяких додаткових прикрас їй не знадобиться. Досить просто доповнити рибку гарніром, якщо він не був відразу ж приготований разом з основним блюдом.
Скумбрія з рисом і овочами у фользі в духовці
Таку скумбрію просто шкода перекладати для пересічного вечері. Вона стане не просто прикрасою, а справжньою зіркою на будь-якому столі. Яскрава, ситна і смачна начинка у поєднанні з ніжним рибним філе не залишить байдужим жодного гурмана. При цьому страва ще володіє приголомшливим ароматом, так і виглядає дуже апетитно!
Інгредієнти:
- 1 скумбрія;
- 1 морква;
- ½ Кабачка;
- 2 помідори;
- 1 лимон;
- 60 г рису;
- 1 ч. л. приправи для риби;
- 1 лавровий лист;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. паприки;
- ½ Гострого перцю чилі;
- 2 зубчики часнику;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Помити тушку скумбрії, дати їй висохнути, потім розрізати рибку з боку спинки.
- Акуратно відокремити хребет (на кінці відрізати ножицями), намагаючись якомога менше пошкодити філе.
- Видалити зі скумбрії зябра, чорні плівки і всі нутрощі.
- Полити внутрішню частину скумбрії лимонним соком, потім посипати приправою для риби, сіллю і чорним перцем.
- Залишити скумбрію маринуватися на 20 хвилин, тим часом нарізати кубиками моркву і кабачок.
- Розігріти на сковороді олію і обсмажити моркву до золотистого відтінку.
- До морквині викласти кабачок, перемішати, смажити ще 5 хвилин.
- Додати до овочів подрібнений часник, знову перемішати і готувати 2 хвилини, потім зняти сковороду з вогню.
- Нарізати дрібними колечками гострий перець, подрібнити зелень.
- Відварити в підсоленій воді рис до напівготовності, трохи остудити.
- Змішати морква з кабачками, рис, гострий перець, зелень і паприку.
- Начинку посолити і поперчити за смаком, нафарширувати скумбрію.
- Підготувати фольгу, складену в два шари, змастити її олією.
- Перекласти рибу на фольгу, в рот покласти лавровий листочок.
- Загорнути скумбрію у фольгу так, щоб начинка не була закрита, а всю іншу тушку фольга закривала.
- Готувати рибу 20 хвилин при 200 градусах.
- Нарізати помідори кільцями середньої товщини і викласти їх поверх решти начинки на скумбрію.
- Готувати все разом ще 15 хвилин при тій же температурі.
Скумбрія шматочками картоплі у фользі в духовці
Скумбрія з картоплею – це дуже ситне і висококалорійне блюдо. Жирні шматочки рибки добре поєднуються з обраним гарніром і просочують його своїм соком протягом усього приготування. І без того соковите блюдо, з додаванням майонезу буквально тане в роті! При правильній подачі скумбрія з картоплею стане непоганим варіантом для святкової трапези. Її можна порціями розкласти по тарілочках, прикрасити зеленню і доповнити свіжим овочевим салатом.
Інгредієнти:
- 1 скумбрія;
- 2 цибулини;
- 1 кг картоплі;
- 100 г майонезу;
- 1 морква;
- 50 г вершкового масла;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очищену і випатрану скумбрію нарізати шматочками середньої величини.
- Натерти на тертці моркву і нарізати цибулю півкільцями, змішати овочі з рибою.
- Додати до скумбрії з овочами спеції за смаком, сіль і чорний перець.
- Майонез також викласти до риби і все ще раз добре перемішати.
- Залишити скумбрію маринуватися на 30 хвилин.
- Картоплю нарізати пластинками і викласти його на заздалегідь підготовлену фольгу.
- Поверх картоплі розкласти невеликі шматочки вершкового масла.
- Додати зверху рибу з овочами і щільно загорнути фольгу.
- Запікати скумбрію при 200 градусах 30 хвилин, потім розгорнути фольгу зверху і готувати рибу ще 15 хвилин.
- Готову страву посипати свіжої подрібненої зеленню.
Скумбрія з цибулею та лимоном у фользі в духовці
Один з найпростіших способів приготування скумбрії у фользі в духовці. Мінімальний набір інгредієнтів дозволяє зробити вечерю швидким і економічним. Лимон прибирає неприємний рибний запах, а цибулю робить страву більш соковитим. У підсумку виходить смачна рум’яна рибка, яку можна поєднувати з будь-яким гарніром на свій розсуд. При бажанні можна використовувати будь-які спеції разом з сіллю і перцем. В кінці приготування фольгу розгортати не обов’язково, але так у скумбрії вийде апетитна золотава скоринка.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 1 цибулина;
- ½ Лимона;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка чорного меленого перцю.
Спосіб приготування:
- Зрізати з тушок скумбрії голови і видалити плавники, випатрати нутрощі.
- Ретельно промити рибу зовні і всередині під проточною водою.
- Скумбрію обсушити, натерти спеціями з усіх боків (і всередині черевця теж).
- Нарізати півкільцями цибулю і змішати його з невеликою кількістю солі, пом’яти руками.
- Викласти цибулю всередину скумбрій.
- З одного боку тушок зробити глибокі поздовжні надрізи на невеликій відстані один від одного.
- Лимон нарізати скибочками і викласти їх в надрізи.
- Відрізати шматочок фольги, якого вистачить для обгортання двох риб.
- Змастити маслом фольгу і зверху викласти обидві скумбрії.
- Загорніть рибу у фольгу і викласти на деко, нагріти духовку до 180 градусів.
- Випікати скумбрію 45 хвилин, за 5-10 хвилин до готовності розгорнути фольгу і дати рибці трохи підсмажитися.
Тепер ви знаєте, як готувати скумбрію у фользі в духовці. Приємного апетиту!
Скумбрія в фользі в духовці може бути приготована самими різноманітними способами, але при цьому все одно вийде м’якою, ніжною і дуже смачною. При цьому практично всі продукти, які знайдуться в холодильнику, можна додати до цієї рибку! Залишилося тільки вибрати, як приготувати скумбрію у фользі в духовці, а також запам’ятати кілька корисних рекомендацій:
- Якщо ви чітко відчуваєте рибний запах від скумбрії, просто полийте її лимонним соком до або після приготування. Також додайте трохи більше ароматних спецій;
- Щоб скумбрія вийшла більш соковитою, додайте до неї вершкове масло і лише потім загорніть у фольгу;
- Фольгу обов’язково складайте в кілька шарів, щоб випадково не порушилася герметичність.