Запечена скумбрія

Запечена скумбрія – це смачне і нескладне в приготуванні блюдо. Воно високо цінується за свої корисні властивості і вітамінний склад. У скумбрії міститься велика кількість білка, який легко засвоюється організмом. Її рекомендують людям з ослабленим імунітетом і навіть самим маленьким діткам. Запечена скумбрія допоможе очистити організм від шкідливих речовин і не зашкодить фігурі. Щоб блюдо було максимально дієтичним, його запікають без додавання рослинного масла, скориставшись рукавом для випічки або фольгою. Це також дозволяє зберегти максимум вітамінів і додати рибі соковитості.
Запечену скумбрію готують в мультиварці, в духовці або на грилі. Можна нарізати її шматочками, цілком, або ж нафарширувати. При цьому єдиним складним етапом є попередня підготовка тушки. Правильно очищена і приправлена скумбрія запікається буквально за півгодини і не вимагає особливої уваги з боку кулінара.
Разом зі скумбрією часто запікають овочі і гриби, а готову страву поливають соком цитрусових. Інші приправи можна вибирати на свій розсуд, використовуючи всі види перцю, сушену зелень, кмин і суміші спецій для рибних страв. Можна подати запечену рибу з гарніром або салатом і доповнити улюбленим соусом.