Мойва смажена

Мойва смажена – це одне з найбільш доступних рибних страв, яке може знадобитися в будь-якій життєвій ситуації. Ці маленькі рибки стають ідеальною закускою на святковому столі, відмінно йдуть під пиво, а разом з гарніром перетворюються в ситний сімейний вечерю. При цьому мойва вражає не тільки смаковими якостями, але і величезним набором рідкісних мінералів та вітамінів.
Користь і шкода мойви широко обговорюється серед прихильників здорового харчування. Справа в тому, що в ній повністю відсутні вуглеводи, але при цьому знаходиться рекордна кількість білка. Великий відсоток жиру в цій рибі не впливає на те, скільки ккал в ній міститься, але дозволяє швидко насититися і отримати колосальний заряд енергії на цілий день. Крім того, мойва багата вітамінами Dі А, кальцієм, фтором та йодом.
Мойву готують усіма відомими способами, тим не менш, саме смажена риба стоїть на першому місці у справжніх гурманів. Перед обсмаженням її ретельно промивають і, найчастіше, умочують в тісто. Це може бути просто звичайна мука, або ж більш цікавий рецепт з додаванням яйця, крохмалю, спецій, соєвого соусу і пр.
Смажену мойву можна приготувати відразу з овочами (картопля, цибуля, помідори, болгарський перець), або ж доповнити гарніром вже готову страву. Прикрашають рибу зеленню і дольками лимона, подають з різними соусами.