Смажений минтай

Смажений минтай – це недороге, дуже просте у приготуванні, але від цього не менш смачне і поживне блюдо. Щоб довести рибку до потрібного ступеня обжарювання, знадобиться всього кілька хвилин. При цьому можна урізноманітнити частування цікавим кляром, соусом і безліччю додаткових інгредієнтів.
Смажений минтай стане одним з улюблених варіантів вечері для всіх членів сім’ї, що сприятливо позначиться на їхньому здоров’ї та самопочутті. Адже ця рибка не тільки смачна, але ще й дуже корисна для організму навіть в смаженому вигляді! При цьому калорійність на 100 г не перевищить 150 ккал, що порадує всіх прихильників дієтичного харчування.
Посмажити минтая на сковороді можна при самому мінімальному наборі продуктів. Досить просто посолити і поперчити шматочки рибки, а саму сковорідку змастити рослинним маслом. Тим не менш якщо хочеться провести невеликі кулінарні експерименти, краще додати до минтаю паніровку, тісто, соус, маринад або піджарку з овочів.
Панірують смаженого минтая в борошні, сухарики або товчених волоських горішках. Вважається, що невеликий шар цих продуктів зберігає в рибі соковитість. Для кляру зазвичай беруть молоко, яйця і борошно. Також можна додати свої улюблені спеції для смаженої риби. Більш цікаві рецепти для кляру минтая включають мінеральну воду, пиво, майонез, крохмаль, твердий сир, кунжут тощо
Щоб посмажити минтай, досить просто занурити його в кляр або паніровку і відразу ж відправити на розігріту сковорідку. Можна також додати до нього ріпчасту цибулю, моркву, картоплю, цвітну капусту та інші овочі. Добре поєднується смажений минтай навіть з деякими фруктами!