Тріска з овочами під майонезом, запечена в духовці
Рецептів тріски, запеченого з овочами, придумано дуже багато. Насправді, можна використовувати для абсолютно будь-які овочі, які виявляться холодильнику. Смак страви буде змінюватися, але від цього трапеза стане тільки цікавішим. У рецепті вказана вага цілої тушки тріски, яку ще потрібно буде обробити. Якщо ви відразу купуєте філе, достатньо буде приблизно 800 р. Овочі для начинки потрібно довести лише до напівготовності, щоб у них збереглося більше соку.
Інгредієнти:
- 1 кг тріски;
- 1 кабачок;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 200 г майонезу;
- 100 г твердого сиру;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Акуратно зняти шкіру з тушки, видалити з м’яса кістки.
- Дати філе трохи просохнути, потім нарізати порційними шматочками.
- Нарізати півкільцями цибулю, кабачок – квадратиками, моркву – тонкою соломкою.
- На сковороді розігріти олію і викласти на нього лук.
- Через пару хвилин додати до цибулі моркву, ще через три – кабачок.
- Обсмажувати овочі ще кілька хвилин, потім посолити і поперчити за смаком.
- У мисочці поєднати майонез і яйця, перемішати до однорідності.
- Дрібно натерти сир і подрібнити зелень, додати до соусу і перемішати.
- Змастити деко олією і розкласти по ньому шматочки риби.
- Тріску трохи посолити і поперчити, накрити шаром овочів.
- На овочі викласти соус, рівномірно розподілити його по всій поверхні.
- Запікати тріску 30 хвилин при 200 градусах.