Тріска запечена в духовці

Тріска з овочами під майонезом, запечена в духовці

Рецептів тріски, запеченого з овочами, придумано дуже багато. Насправді, можна використовувати для абсолютно будь-які овочі, які виявляться холодильнику. Смак страви буде змінюватися, але від цього трапеза стане тільки цікавішим. У рецепті вказана вага цілої тушки тріски, яку ще потрібно буде обробити. Якщо ви відразу купуєте філе, достатньо буде приблизно 800 р. Овочі для начинки потрібно довести лише до напівготовності, щоб у них збереглося більше соку.
Інгредієнти:

  • 1 кг тріски;
  • 1 кабачок;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 200 г майонезу;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Акуратно зняти шкіру з тушки, видалити з м’яса кістки.
  • Дати філе трохи просохнути, потім нарізати порційними шматочками.
  • Нарізати півкільцями цибулю, кабачок – квадратиками, моркву – тонкою соломкою.
  • На сковороді розігріти олію і викласти на нього лук.
  • Через пару хвилин додати до цибулі моркву, ще через три – кабачок.
  • Обсмажувати овочі ще кілька хвилин, потім посолити і поперчити за смаком.
  • У мисочці поєднати майонез і яйця, перемішати до однорідності.
  • Дрібно натерти сир і подрібнити зелень, додати до соусу і перемішати.
  • Змастити деко олією і розкласти по ньому шматочки риби.
  • Тріску трохи посолити і поперчити, накрити шаром овочів.
  • На овочі викласти соус, рівномірно розподілити його по всій поверхні.
  • Запікати тріску 30 хвилин при 200 градусах.