Філе тріски з сиром, запечене в духовці
Дуже простий рецепт, який дозволить приготувати смачне, корисне і при цьому низькокалорійне блюдо. Така рибка стане ідеальним обідом для прихильників здорового харчування. У ній міститься безліч вітамінів і білка, а ось жирів і вуглеводів – мінімальна кількість. Сир, звичайно, додати небагато калорій, але з ним тріска вийде набагато смачніше, так що краще не нехтувати цим продуктом. Для цієї страви підійде абсолютно будь-який сорт сиру, тому його жирність також можна контролювати.
Інгредієнти:
- 700 г філе тріски;
- 2 цибулини;
- 150 г сиру;
- 2 моркви;
- 2 ст. л рослинного масла;
- 100 р майонезу.
Спосіб приготування:
- Натерти на крупній тертці моркву, нарізати цибулю дрібними кубиками.
- Смажити на олії цибулю, через 5 хвилин додати до нього моркву.
- Коли овочі стануть золотистого кольору, посолити їх і поперчити, зняти з вогню.
- Філе тріски посолити і поперчити з обох сторін.
- Викласти рибу на деко, зверху висипати піджарку з лука і моркви.
- Натерти на тертці сир, рівномірно посипати їм овочі.
- Зверху змастити сир тонким шаром нежирного майонезу.
- Нагріти духовку до 180 градусів і поставити в не деко з рибою.
- Запікати тріску під сиром 45 хвилин.