Тріска запечена в духовці

Філе тріски з сиром, запечене в духовці

Дуже простий рецепт, який дозволить приготувати смачне, корисне і при цьому низькокалорійне блюдо. Така рибка стане ідеальним обідом для прихильників здорового харчування. У ній міститься безліч вітамінів і білка, а ось жирів і вуглеводів – мінімальна кількість. Сир, звичайно, додати небагато калорій, але з ним тріска вийде набагато смачніше, так що краще не нехтувати цим продуктом. Для цієї страви підійде абсолютно будь-який сорт сиру, тому його жирність також можна контролювати.
Інгредієнти:

  • 700 г філе тріски;
  • 2 цибулини;
  • 150 г сиру;
  • 2 моркви;
  • 2 ст. л рослинного масла;
  • 100 р майонезу.

Спосіб приготування:

  • Натерти на крупній тертці моркву, нарізати цибулю дрібними кубиками.
  • Смажити на олії цибулю, через 5 хвилин додати до нього моркву.
  • Коли овочі стануть золотистого кольору, посолити їх і поперчити, зняти з вогню.
  • Філе тріски посолити і поперчити з обох сторін.
  • Викласти рибу на деко, зверху висипати піджарку з лука і моркви.
  • Натерти на тертці сир, рівномірно посипати їм овочі.
  • Зверху змастити сир тонким шаром нежирного майонезу.
  • Нагріти духовку до 180 градусів і поставити в не деко з рибою.
  • Запікати тріску під сиром 45 хвилин.