Солона скумбрія

Солона скумбрія – це ніжне рибне філе з ароматом прянощів і приємним солонуватим смаком. Для багатьох ця риба є найулюбленішою закускою під спиртні напої. Крім того, її можна додати в салат, тим самим зробивши справжнє святкове блюдо. Скумбрію солять шматочками, цілком або ж скручують у апетитні рулети.
Для соління скумбрії використовують безліч маринадів. В залежності від їх складу час приготування також може кардинально відрізнятися. Саме тому засолювання скумбрії займає від 1 години до декількох діб. Для маринаду використовують цибулю, лушпиння цибулі, рослинне масло, рідкий дим, чорний чай або оцет. У будь-якому випадку необхідно додати в загальну каструльку велику кількість солі. Також в розсіл кладуть всі види перців, лаврові листочки, цукор, сушені трави, гірчицю тощо
Найкраще підходить для засолювання свіжа скумбрія, але така дуже рідко виявляється під рукою. У домашніх умовах її замінюють свіжомороженою рибою, яку потрібно розморожувати при кімнатній температурі, намагаючись не пошкодити цілісність філе.
Калорійність солоної скумбрії досить висока, тому тим, хто стежить за фігурою, не рекомендується занадто часто дозволяти собі цей продукт. Втім, вона виступає швидше делікатесом, ніж основним блюдом, тому достатньо невеликого шматочка, щоб оцінити всі принади цієї рибки.