Камбала смажена

Камбала смажена – це універсальне блюдо. Воно поєднується з багатьма гарнірами і соусами, відмінно підходить і для обіду, для вечері. При цьому в ній міститься маса корисних речовин і мінімум калорій. Також кулінари люблять смажену камбалу, оскільки процес приготування не займає багато часу. Вся справа в особливій плоскій формі рибки, яка дозволяє не чекати, поки пропечеться серединка. Таким чином, досить просто викласти камбалу на сковороду і дочекатися, поки вона не придбає золотавий відтінок.
Посмажити можна камбалу цілком або ж використовувати тільки філе. Найчастіше для приготування використовують звичайну сковорідку, але також підходить решітка. Це дозволяє зробити смачну смажену камбалу під час пікніка, і вона стане корисною альтернативою шашлику і барбекю.
Перед тим як посмажити камбалу, багато її попередньо маринують в розливних спеціях і соусах. Підходять для цього будь-які приправи для риби, лимонний сік, соєвий соус, майонез, сметана, біле вино і ін. Також можна обваляти рибу в клярі або паніровці. Для цього підходять сухарі, борошно, манка та ін. Разом з смаженої камбалою можна відразу приготувати овочі або гриби, полити все смачним соусом. При необхідності камбалу лише злегка обсмажують на сковороді, а потім доводять до готовності в духовці.
В залежності від обраного гарніру камбала смажена буде дуже ситним і поживним або ж легким дієтичним блюдом. Способів подачі існує маса, головне, щоб риба залишалася в центрі уваги, а не загубилася за іншими продуктами і прикрасами.