Тріска запечена в духовці

Тріска в сметані, запечена в духовці шматочками

Тріску в сметані готувати дуже просто, так що за готування цього блюда може сміливо братися будь-яка починаюча господиня. По вартості інгредієнтів частування виходить бюджетним, а смак дуже ніжний і вишуканий. Якщо у вас немає готової приправи для риби, просто візьміть трохи сушеної зелені і мелених перців. Знімати шкіру з тріски для цього рецепту не обов’язково.
Інгредієнти:

  • 1 кг тріски;
  • 200 г сметани;
  • 2 цибулини;
  • 1 ч. л. приправи для риби;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Тріску промити, почистити і випатрати, нарізати порційними шматочками.
  • Викласти рибу в глибоку тарілку, посипати приправою, сіллю і перцем.
  • Додати до трісці сметану і добре перемішати.
  • Нарізати цибулю кільцями і викласти їх в один шар на змащений маслом деко.
  • Поверх цибулі розкласти шматочки тріски, полити їх залишилися в мисочці соусом.
  • Запікати страву 30 хвилин при 180 градусах.