Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням і сиром
Начинка з сиру і варення виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Готовий пиріг відмінно підійде для ситного полудня. До того ж, завжди можна подати його до чаю. Швидкість приготування цілком дозволяє зробити цей десерт, коли гості вже на порозі і щосили вимагають смачних частувань. У цьому рецепті також присутній невеликий секрет – частина борошна замінюють картопляним крохмалем. Текстура тіста від цього стає більш розсипчастою, а сама страва – легким.
Інгредієнти:
- 130 г борошна;
- 400 г сиру;
- 5 ст. л. густого варення;
- 3 ст. л. сметани;
- 100 г вершкового масла;
- 70 г крохмалю;
- 150 г цукру;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску для замішування тіста викласти розм’якшене вершкове масло і висипати до нього половину цукру.
- Туди ж додати жовток одного яйця, все ретельно розтерти.
- Окремо змішати борошно, розпушувач, крохмаль і ванільний цукор.
- Пересипати сухі інгредієнти до масляної маси, замісити тісто.
- Скачати тісто в кульку і обернути харчовою плівкою, тримати в морозилці, поки начинка робиться.
- Сир змішати з рештою яйцем і білком, додати до нього весь цукор і сметану.
- Начинку ретельно вимішати до однорідності, розбиваючи грудочки сиру (можна скористатися блендером).
- Відокремити третину тесту, а решту викласти у форму для випічки і розрівняти пальцями, зробити бортики.
- Змастити тісто у формі варенням, потім зверху викласти сирну начинку.
- На крупній тертці натерти тісто поверх сиру.
- Духовку заздалегідь розігріти до 220 градусів.
- Поставити форму в духовку, знизити температуру до 180 градусів і пекти тертий пиріг з варенням і сиром 40 хвилин.