Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням і сиром

Начинка з сиру і варення виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Готовий пиріг відмінно підійде для ситного полудня. До того ж, завжди можна подати його до чаю. Швидкість приготування цілком дозволяє зробити цей десерт, коли гості вже на порозі і щосили вимагають смачних частувань. У цьому рецепті також присутній невеликий секрет – частина борошна замінюють картопляним крохмалем. Текстура тіста від цього стає більш розсипчастою, а сама страва – легким.
Інгредієнти:

  • 130 г борошна;
  • 400 г сиру;
  • 5 ст. л. густого варення;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 70 г крохмалю;
  • 150 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску для замішування тіста викласти розм’якшене вершкове масло і висипати до нього половину цукру.
  • Туди ж додати жовток одного яйця, все ретельно розтерти.
  • Окремо змішати борошно, розпушувач, крохмаль і ванільний цукор.
  • Пересипати сухі інгредієнти до масляної маси, замісити тісто.
  • Скачати тісто в кульку і обернути харчовою плівкою, тримати в морозилці, поки начинка робиться.
  • Сир змішати з рештою яйцем і білком, додати до нього весь цукор і сметану.
  • Начинку ретельно вимішати до однорідності, розбиваючи грудочки сиру (можна скористатися блендером).
  • Відокремити третину тесту, а решту викласти у форму для випічки і розрівняти пальцями, зробити бортики.
  • Змастити тісто у формі варенням, потім зверху викласти сирну начинку.
  • На крупній тертці натерти тісто поверх сиру.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 220 градусів.
  • Поставити форму в духовку, знизити температуру до 180 градусів і пекти тертий пиріг з варенням і сиром 40 хвилин.