Пісний тертий пиріг з варенням на швидку руку
Цей рецепт пирога допоможе не відмовляти собі в улюблених стравах при дотриманні посту. Використані для приготування тільки рослинні інгредієнти, але випічка все одно вийде дуже смачною і ситною. Тісто має бути м’яким, масляним, але не липнути до рук.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки борошна;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 1 щіпка солі;
- ½ Ч. л. соди;
- ½ Склянки цукру;
- 75 мл води;
- 75 мл рослинного масла;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 6 ст. л. варення.
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно через ситечко, змішати її з панірувальними сухарями.
- Отриману суху суміш влити рослинне масло і перемішати до повної однорідності.
- Воду трохи підігріти, висипати в неї сіль і цукор і помішувати до розчинення всіх крупинок.
- Лимонним соком погасити соду і додати її в мисочку з водою і цукром.
- Перелити Воду в ємність з борошном і сухарями, замісити тісто.
- Розділити тісто на дві рівні частини і одну з них покласти на 20 хвилин у морозилку.
- Інше тісто з допомогою качалки або ж вручну розподілити по формі для випічки, зробити бортики.
- Зверху на корж викласти варення, рівномірно розмазати його по всій поверхні тіста.
- Заморожений шматочок тесту на тертці натерти прямо поверх пирога.
- Випікати пісний тертий пиріг з варенням в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.