Тертий пиріг з варенням

Пісний тертий пиріг з варенням на швидку руку

Цей рецепт пирога допоможе не відмовляти собі в улюблених стравах при дотриманні посту. Використані для приготування тільки рослинні інгредієнти, але випічка все одно вийде дуже смачною і ситною. Тісто має бути м’яким, масляним, але не липнути до рук.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки борошна;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 1 щіпка солі;
  • ½ Ч. л. соди;
  • ½ Склянки цукру;
  • 75 мл води;
  • 75 мл рослинного масла;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 6 ст. л. варення.

Спосіб приготування:

  • Просіяти борошно через ситечко, змішати її з панірувальними сухарями.
  • Отриману суху суміш влити рослинне масло і перемішати до повної однорідності.
  • Воду трохи підігріти, висипати в неї сіль і цукор і помішувати до розчинення всіх крупинок.
  • Лимонним соком погасити соду і додати її в мисочку з водою і цукром.
  • Перелити Воду в ємність з борошном і сухарями, замісити тісто.
  • Розділити тісто на дві рівні частини і одну з них покласти на 20 хвилин у морозилку.
  • Інше тісто з допомогою качалки або ж вручну розподілити по формі для випічки, зробити бортики.
  • Зверху на корж викласти варення, рівномірно розмазати його по всій поверхні тіста.
  • Заморожений шматочок тесту на тертці натерти прямо поверх пирога.
  • Випікати пісний тертий пиріг з варенням в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.