Тертий пиріг з варенням

Смачний пісочний тертий пиріг з варенням

Цей рецепт можна вважати класичним варіантом приготування тертого пирога з варенням. У ньому немає нічого зайвого ‒ просто ніжне тісто і фруктова начинка. Варення можна вибрати на свій смак. Головне, щоб воно не було надто рідким. Втім, загущатися його можна за допомогою невеликої кількості крохмалю. Замість соди і оцту можна скористатися готовим розпушувачем з пакетика в кількості однієї чайної ложки.
Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна;
  • 1 склянку варення;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 г ваніліну;
  • ½ Ч. л. оцту;
  • 2 яйця;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 склянку цукру.

Спосіб приготування:

  • Масло розм’якшити, нарізати кубиками або розім’яти виделкою.
  • До масла додати цукор і щіпку ваніліну, збити все міксером на невеликій швидкості.
  • До отриманої маси додати яйця і ще трохи збити до однорідності.
  • У загальну тарілку висипати просіяне борошно (3 ½ склянки) і вилити ложечку гашеної оцтом соди.
  • Замішати щільне і еластичне тісто, розділити його на дві нерівні частини (на 2/3 і 1/3).
  • До меншої частини тесту додати решту борошна і ще раз добре вимісити.
  • Застелити деко пергаментним папером, викласти більший шматок тіста і розподілити його по всій формі.
  • Змастити тісто на деко густим шаром варення, зверху натерти тісто.
  • Випікати тертий пиріг з варенням при 200 градусах 25 хвилин.