Простий тертий пиріг з варенням на маргарині
Щоб трохи заощадити сімейний бюджет, терті пироги з варенням можна готувати на маргарині, а не на вершковому маслі. Різницю відчує тільки досвідчений кулінар або ласун, але це не зменшить їх захвату від запропонованого десерту. Особливу м’якість тісту надає майонез, який є секретним інгредієнтом цього страви.
Інгредієнти:
- 2 ½ склянки борошна;
- 200 г маргарину;
- ½ Склянки цукру;
- 1 яйце;
- ½ Склянки варення;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- ½ Ч. л. соди;
- 2 ст. л. майонезу.
Спосіб приготування:
- Змішати соду і борошно, до них викласти розм’якшений маргарин розтерти в крихту.
- В окремому посуді змішати яйця з цукром, збити до однорідності.
- До яйцям додати майонез і лимонний сік, ще раз збити.
- Змішати вміст обох мисок, замісити тісто і розділити його на дві частини.
- Одну покласти в морозилку на 10 хвилин, другу розкачати і викласти на деко.
- Змастити корж варенням, зверху натерти тісто з морозилки.
- Випікати тертий пиріг з варенням на маргарині 20 хвилин при 200 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати тертий пиріг з варенням. Приємного апетиту!
Тертий пиріг з варенням – це одне з найпоширеніших солодких ласощів, які можна зробити в домашніх умовах. З ним порадувати близьких смачним десертом простіше простого! Все, що потрібно, це прочитати в рецептах, як готувати тертий пиріг з варенням, а також скористатися наступними корисними порадами:
- Щоб розм’якшити масло або маргарин для пісочного тіста і при цьому його не розтопити, можна скористатися мікрохвильовою піччю (10-15 секунд) або залишити шматочок при кімнатній температурі до досягнення потрібної консистенції;
- Для приготування тертого пирога з варенням необов’язково використовувати глибоку форму. Тісто практично не піднімається в процесі випічки, так що досить буде плоского листа;
- Ідеальна товщина нижнього коржа для тертого пирога з варенням становить 10-15 мм. Занадто товста основа погано пропечеться, а тонка може порватися або вийти сухою;
- Готовий тертий пиріг з варенням рекомендуєте розрізати на порційні частини, а потім дати йому охолонути хоча б 10-15 хвилин. Так варення трохи застигне і не буде текти під час дегустації десерту.