Тертий пиріг з варенням

Простий тертий пиріг з варенням на маргарині

Щоб трохи заощадити сімейний бюджет, терті пироги з варенням можна готувати на маргарині, а не на вершковому маслі. Різницю відчує тільки досвідчений кулінар або ласун, але це не зменшить їх захвату від запропонованого десерту. Особливу м’якість тісту надає майонез, який є секретним інгредієнтом цього страви.
Інгредієнти:

  • 2 ½ склянки борошна;
  • 200 г маргарину;
  • ½ Склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • ½ Склянки варення;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 ст. л. майонезу.

Спосіб приготування:

  • Змішати соду і борошно, до них викласти розм’якшений маргарин розтерти в крихту.
  • В окремому посуді змішати яйця з цукром, збити до однорідності.
  • До яйцям додати майонез і лимонний сік, ще раз збити.
  • Змішати вміст обох мисок, замісити тісто і розділити його на дві частини.
  • Одну покласти в морозилку на 10 хвилин, другу розкачати і викласти на деко.
  • Змастити корж варенням, зверху натерти тісто з морозилки.
  • Випікати тертий пиріг з варенням на маргарині 20 хвилин при 200 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати тертий пиріг з варенням. Приємного апетиту!
Тертий пиріг з варенням – це одне з найпоширеніших солодких ласощів, які можна зробити в домашніх умовах. З ним порадувати близьких смачним десертом простіше простого! Все, що потрібно, це прочитати в рецептах, як готувати тертий пиріг з варенням, а також скористатися наступними корисними порадами:

  • Щоб розм’якшити масло або маргарин для пісочного тіста і при цьому його не розтопити, можна скористатися мікрохвильовою піччю (10-15 секунд) або залишити шматочок при кімнатній температурі до досягнення потрібної консистенції;
  • Для приготування тертого пирога з варенням необов’язково використовувати глибоку форму. Тісто практично не піднімається в процесі випічки, так що досить буде плоского листа;
  • Ідеальна товщина нижнього коржа для тертого пирога з варенням становить 10-15 мм. Занадто товста основа погано пропечеться, а тонка може порватися або вийти сухою;
  • Готовий тертий пиріг з варенням рекомендуєте розрізати на порційні частини, а потім дати йому охолонути хоча б 10-15 хвилин. Так варення трохи застигне і не буде текти під час дегустації десерту.