Рецепт рибних тюфтельок як у дитячому садку
Тюфтельки з риби – це дуже корисне блюдо, яке обов’язково має бути присутнім у раціоні дітей і дорослих. Ці тюфтельки виходять ніжними, смачними, ароматними. Обов’язково приготуйте цю страву для своєї родини, і вони оцінять його по достоїнству.
Інгредієнти:
- Рибне філе – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 2-3 ст. л.
- Вода – 2 ст.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Візьміть філе риби, бажано свіже. Якщо використовуєте заморожену рибку, то обов’язково позбавте її від зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Рибку прокрутити на м’ясорубці разом з цибулею, а потім додати туди сіль і куряче яйце.
- Морквину промийте, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Потім додайте моркву в рибний фарш. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, а потім додайте в склад фаршу панірувальні сухарі і вимісіть щільний хороший фарш.
- На сковороді розігрійте олію і сформуйте з рибного фаршу круглі тефтелі. Покладіть їх на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте до золотистої скоринки.
- У каструльці розведіть воду, томатну пасту, спеції за смаком і борошно. Збийте до однорідної консистенції і включіть вогонь.
- Як тільки підлива закипить, акуратно помістіть туди тюфтельки з риби і прикрийте ємність з стравою кришкою. Тушкуйте тюфтельки з риби протягом сорока хвилин під кришкою, іноді перевіряючи консистенцію підливи і готовність тефтелькою.
- Коли тюфтельки з риби з підливою будуть готові, подавайте їх з гарніром з рису або макаронів, прикрасивши кожну порцію рубаною свіжої зеленню.
Приємного апетиту і кулінарних успіхів!