Простий рецепт тюфтельок з ароматною підливою в духовці
Ніжні ароматні тефтелі з підливою виходять просто прекрасними, якщо готувати їх у духовці. Це займає трохи більше часу, ніж приготування тефтелькою в сковороді, але результат перевершує всі очікування. Обов’язково спробуйте цей рецепт і будете в захваті!
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Морква середнього розміру – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
- У глибокій мисці змішайте м’ясний фарш і яйце. Потім очистіть цибулю і моркву і подрібніть їх на середній тертці. Коренеплоди додайте в миску з фаршем, посоліть і ретельно перемішайте.
- Вимішуйте фарш ретельно, до повної однорідності. Потім обов’язково відбийте фарш про обробну дошку або миску, де ви його замішували. Після цього почніть формувати тюфтельки.
- Мокрими руками сформуйте невеликі акуратні тефтелі. Можна не обвалювати їх у борошні, а просто акуратно скласти в глибоку форму для запікання – скляний або непригораемую.
- В чаші розведіть томатну пасту, сметану, воду і сіль. Гарненько перемішайте інгредієнти виделкою або вінчиком, а потім акуратно додайте в суміш борошно пшеничне. Ретельно збийте соус до повної однорідності, а потім влийте у форму з тюфтелькою.
- Увімкніть Духовку і налаштуйте температуру 150-170 градусів. Коли духова шафа розігріється, помістіть туди форму з тюфтельками і готуйте протягом години.
- Поки запікаються тюфтельки, приготуйте гарнір. Відваріть рис або макарони, а потім порційно подайте ніжні тефтелі з гарніром і підливою. Для краси можете кожну порцію присипати свіжою зеленню.