Смачні тюфтельки на сковороді без рису
Тефтелі можна готувати не тільки з рисом, але і без нього. Так вони виходять більш легкими і дієтичними. Крім того, варіння рису займає деякий час, тому тефтелі без рису на сковороді вийде приготувати набагато швидше. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 300 гр.
- Фарш свинячий – 300 гр.
- Морква (невелика) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
- Для початку очистіть моркву і цибулю, а потім промийте коренеплоди в проточній воді. Подрібніть їх: моркву на тертці, а цибулю дрібно порубаєте ножем.
- Сковороду з олією поставте на вогонь і покладіть туди подрібнені коренеплоди. Пасеруйте цибулю з морквою на невеликому вогні, регулярно перемішуючи.
- Коли цибуля стане прозорою, вимкніть вогонь і дайте коренеплодів охолонути. Потім покладіть в глибоку миску суміш свинячого і яловичого фаршу, додайте туди коренеплоди, сіль і яйце. Ретельно перемішайте інгредієнти і вимісити однорідний фарш.
- Потім скачайте з фаршу однакові кульки середнього, невеликого розміру. Кожну тефтельку обваляйте в борошні або панірувальних сухарях. Обсмажте тюфтельки в тій же сковороді, де ви готували моркву з цибулею. Досягніть золотистої скоринки тефтелькою.
- У мисочці змішайте сметану, сіль, воду, томатну пасту і добре збийте виделкою або вінчиком. Потім додайте борошно і ще раз збийте, розбиваючи грудочки і домагаючись повної однорідності суміші.
- Соус влити в сковорідку з тюфтелькою, накрийте сковороду з тюфтелькою кришкою і тушкуйте їх протягом півгодини до повної готовності. Готові тюфтельки подавайте з будь-яким гарніром за смаком.