Тефтелі з курки з грибною підливою
Курячі тюфтельки – саме дієтичне і апетитне блюдо, яке тільки можна придумати. Тефтелі з ніжною підливою на основі грибів обов’язково припадуть вам до смаку. Не втрачайте часу дарма і приготуйте ситний апетитний обід з курочки!
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Кухонна сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець мелений – за смаком
Процес приготування:
- Постарайтеся вибрати найменш жирний фарш без додавання шпику. В ідеалі приготуйте фарш з курки самостійно, не додаючи туди жир і курячу шкіру. М’ясо посоліть і поперчіть, вбийте туди яйце.
- Потім очистіть і подрібніть на тертці ріпчасту цибулину, а печериці вимийте і дрібно наріжте. Частину грибів і цибулю, додайте курячий фарш, ретельно все перемішайте.
- Іншу частину нарізаних печериць покладіть в сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажте, перемішуючи. Поки готуються гриби, сформуйте з фаршу кульки і злегка обваляйте їх у борошні.
- У сковороду з обсмаженими печерицями покладіть кульки з фаршу і трохи обсмажте разом з грибочками. В цей же час змішайте окріп з бульйонним кубиком або розсипчастим сухим бульйоном, додайте туди борошно і добре збовтайте. Рідина повинна бути повністю без грудочок.
- Майбутню підливу влийте в сковороду з тюфтелькою і грибами і на невеликому вогні тушкуйте страву протягом сорока хвилин, періодично перевертаючи тюфтельки.
- Коли тюфтельки з курки з грибами будуть готові, можете дрібно порубати свіжу зелень і присипати блюдо для аромату і краси. Подавайте курячі тефтельки з рисом або макаронами – дуже смачно!