Суп з гарбуза

Овочевий суп з гарбуза в мультиварці

Простий, але дуже корисний суп для всієї родини. Завдяки мультиварці, овочі стають дуже м’якими і добре поєднуються один з одним, а молоко дозволяє досягти ніжної консистенції пюре. Часник можна не додавати, якщо суп планується пропонувати маленьким дітям.
Інгредієнти:

  • 0,4 кг гарбуза;
  • 1 картопля;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 0,6 л молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Моркву і цибулю подрібнити, картоплю і гарбуз нарізати кубиками.
  • Викласти овочі в чашу мультиварки і залити молоком.
  • Закрити кришку, включити режим «Молочна каша» на 1 годину.
  • Дістати овочі, подрібнити блендером і знову засипати в каструлю.
  • Готовий суп посолити і додати дрібно нарізаний часник.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з гарбуза. Приємного апетиту!
Суп з гарбуза – універсальне блюдо, яке може стати ситним сніданком для дитини, або ж вишуканим частуванням для званої вечері. Крім того, воно таїть у собі величезну кількість корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Перед тим, як зварити суп, рекомендується дізнатися кілька секретів приготування:

  • Якщо суп вийшов недостатньо густим, просто дайте йому постояти кілька годин, і він загусне;
  • Готовий суп при необхідності можна трохи розбавити окропом для отримання потрібної консистенції;
  • Вершки для гарбузового супу повинні бути не менше 20% жирності. Тим не менш, саме від них буде більшою мірою залежати калорійність страви, тому краще не перестаратися;
  • Якщо обсяг супу досить великий, можна пюрировать інгредієнти окремо;
  • Щоб суп вийшов яскравим і насиченим, важливо вибирати тільки стиглий гарбуз;
  • Замість бульйону підійдуть також бульйонні кубики. Це трохи скоротить час приготування;
  • Якщо в рецепті присутній сметана, важливо додавати її в самому кінці, щоб вона не згорнулася.