Овочевий суп з гарбуза в мультиварці
Простий, але дуже корисний суп для всієї родини. Завдяки мультиварці, овочі стають дуже м’якими і добре поєднуються один з одним, а молоко дозволяє досягти ніжної консистенції пюре. Часник можна не додавати, якщо суп планується пропонувати маленьким дітям.
Інгредієнти:
- 0,4 кг гарбуза;
- 1 картопля;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 0,6 л молока;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Моркву і цибулю подрібнити, картоплю і гарбуз нарізати кубиками.
- Викласти овочі в чашу мультиварки і залити молоком.
- Закрити кришку, включити режим «Молочна каша» на 1 годину.
- Дістати овочі, подрібнити блендером і знову засипати в каструлю.
- Готовий суп посолити і додати дрібно нарізаний часник.
Тепер ви знаєте, як готувати суп з гарбуза. Приємного апетиту!
Суп з гарбуза – універсальне блюдо, яке може стати ситним сніданком для дитини, або ж вишуканим частуванням для званої вечері. Крім того, воно таїть у собі величезну кількість корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Перед тим, як зварити суп, рекомендується дізнатися кілька секретів приготування:
- Якщо суп вийшов недостатньо густим, просто дайте йому постояти кілька годин, і він загусне;
- Готовий суп при необхідності можна трохи розбавити окропом для отримання потрібної консистенції;
- Вершки для гарбузового супу повинні бути не менше 20% жирності. Тим не менш, саме від них буде більшою мірою залежати калорійність страви, тому краще не перестаратися;
- Якщо обсяг супу досить великий, можна пюрировать інгредієнти окремо;
- Щоб суп вийшов яскравим і насиченим, важливо вибирати тільки стиглий гарбуз;
- Замість бульйону підійдуть також бульйонні кубики. Це трохи скоротить час приготування;
- Якщо в рецепті присутній сметана, важливо додавати її в самому кінці, щоб вона не згорнулася.