Крем-суп з гарбуза і селери для дитини
Просте перше блюдо, яке підійде і зовсім маленьким дітям, і дорослим. Його можна вводити в раціон ще до року! Для дорослих можна прикрасити зеленню і подати до супу сухарики.
Інгредієнти:
- 150 г гарбуза;
- 1 корінь селери;
- 1 цибулина;
- 2 моркви;
- 500 мл овочевого бульйону;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати селеру, моркву і цибулю, обсмажити на сковороді.
- Гарбуз подрібнити і відварити до готовності в бульйоні.
- Бульйон злити, додати до гарбуза інші овочі, посолити і перешкодити.
- Подрібнювати овочі блендером, додаючи по трохи бульйон, поки не буде досягнута потрібна консистенція.
Суп з гарбуза з вершками і креветками
Цікава інтерпретація гарбузового супу, яка відмінно поєднується з морепродуктами. Смак виходить дуже ніжним вершковим. Можна подавати в якості першої страви під час званої вечері.
Інгредієнти:
- ½ Гарбуза;
- 10 тигрових креветок;
- 200 мл вершків;
- 50 г вершкового масла;
- 3 зубчики часнику;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гарбуз нарізати кубиками шириною 2 см, відварити.
- Коли гарбуз стане м’якою, додати до неї подрібнений часник і зелень.
- Пюрировать гарбуз з допомогою блендера, викласти в каструлю і залити вершками.
- Варити суп на маленькому вогні 10 хвилин.
- Розтопити в сковороді вершкове масло і обсмажити креветки до легкого рум’янцю.
- Викласти креветки на дно тарілки, залити супом.