Суп з гарбуза

Крем-суп з гарбуза і селери для дитини

Просте перше блюдо, яке підійде і зовсім маленьким дітям, і дорослим. Його можна вводити в раціон ще до року! Для дорослих можна прикрасити зеленню і подати до супу сухарики.
Інгредієнти:

  • 150 г гарбуза;
  • 1 корінь селери;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 500 мл овочевого бульйону;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати селеру, моркву і цибулю, обсмажити на сковороді.
  • Гарбуз подрібнити і відварити до готовності в бульйоні.
  • Бульйон злити, додати до гарбуза інші овочі, посолити і перешкодити.
  • Подрібнювати овочі блендером, додаючи по трохи бульйон, поки не буде досягнута потрібна консистенція.

Суп з гарбуза з вершками і креветками

Цікава інтерпретація гарбузового супу, яка відмінно поєднується з морепродуктами. Смак виходить дуже ніжним вершковим. Можна подавати в якості першої страви під час званої вечері.
Інгредієнти:

  • ½ Гарбуза;
  • 10 тигрових креветок;
  • 200 мл вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз нарізати кубиками шириною 2 см, відварити.
  • Коли гарбуз стане м’якою, додати до неї подрібнений часник і зелень.
  • Пюрировать гарбуз з допомогою блендера, викласти в каструлю і залити вершками.
  • Варити суп на маленькому вогні 10 хвилин.
  • Розтопити в сковороді вершкове масло і обсмажити креветки до легкого рум’янцю.
  • Викласти креветки на дно тарілки, залити супом.