Суп з гарбуза

Дієтичний суп-пюре з гарбуза з імбиром

Смачний ситний суп, безпечний для фігури. Урізноманітнити рецепт можна, замінивши вершки кокосовим молоком, або воду овочевим бульйоном. Готову страву рекомендується посипати очищеним гарбузовим насінням.
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 1 цибулина;
  • 2 кореня імбиру;
  • 1 морква;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • ½ Склянки вершків;
  • 500 мл води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити імбир і цибулю, обсмажити на рослинному маслі в каструлі.
  • Нарізати моркву кружечками і викласти до цибулі.
  • У каструлю влити 2-3 ложки води, тушкувати моркву до м’якості.
  • Гарбуз нарізати кубиками невеликої величини, висипати до моркви.
  • Додати решту воду, закип’ятити, варити 20 хвилин під закритою кришкою.
  • Весь вміст каструлі з допомогою блендера подрібнити в пюре.
  • Додати вершки, сіль і перець, перешкодити до однорідності.
  • Ще раз закип’ятити суп і проварити 2 хвилини.