Дієтичний суп-пюре з гарбуза з імбиром
Смачний ситний суп, безпечний для фігури. Урізноманітнити рецепт можна, замінивши вершки кокосовим молоком, або воду овочевим бульйоном. Готову страву рекомендується посипати очищеним гарбузовим насінням.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 1 цибулина;
- 2 кореня імбиру;
- 1 морква;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- ½ Склянки вершків;
- 500 мл води;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Подрібнити імбир і цибулю, обсмажити на рослинному маслі в каструлі.
- Нарізати моркву кружечками і викласти до цибулі.
- У каструлю влити 2-3 ложки води, тушкувати моркву до м’якості.
- Гарбуз нарізати кубиками невеликої величини, висипати до моркви.
- Додати решту воду, закип’ятити, варити 20 хвилин під закритою кришкою.
- Весь вміст каструлі з допомогою блендера подрібнити в пюре.
- Додати вершки, сіль і перець, перешкодити до однорідності.
- Ще раз закип’ятити суп і проварити 2 хвилини.