Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото

Як приготувати смачну сирно-рисова запіканка як у дитячому садку?

Сирна запіканка з рисом – це ситне блюдо, яке, наприклад, можна приготувати ввечері, а їсти на сніданок, щоб отримати потрібний заряд енергії до самого обіду. Особливо смачна така запіканка, коли подається разом з шматочками свіжих фруктів, з варенням, або зі сметанним соусом.

Інгредієнти:

  • Рис – 50 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Яблуко – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цедра апельсинова – 1-2 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням.

Процес приготування:

  • Рис промийте до прозорості в проточній воді. Один літр води нагрійте в каструлі, а коли вода закипить, підсолити її і опустіть туди рис. Розмішайте зерна, щоб вони не злиплися, а потім варіть 15-20 хвилин при несильному вогні. Іноді помішуйте вариться рис.
  • Рис відкиньте на друшляк і промийте водою, щоб кожне зернятко добре відокремлювалося один від одного. Дайте воді повністю стекти.
  • Сир перетріть до однорідності через дрібне сито (або для цієї мети використовуйте блендер).
  • У глибоку ємність розбийте яйця, до них досипте звичайний цукор і ванільний. Потім міксером гарненько збийте цю масу, поки цукор не розчиниться повністю.
  • До сиру порційно вводите збиті з цукром яйця і акуратно розмішайте все до однорідності.
  • Потім порційно додайте до маси відварений рис.
  • Від шкірки і насіння очистіть яблуко, наріжте його кубиками або скибочками. Цедру апельсина і яблуко додайте до загальної маси і розмішайте.
  • Форму для випічки змастіть маслом, присипте меленими сухарями чи манкою і вилийте туди тісто, а потім розрівняйте його ложкою. Випікайте все в духовці, яку треба нагріти до 180 градусів. Час випічки індивідуально, залежить від вашої духовки і може варіюватися від 40 до 60 хвилин.
  • Коли запіканка у формі охолоне, присипте її цукровою пудрою і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!