Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото
Як приготувати смачну сирно-рисова запіканка як у дитячому садку?
Сирна запіканка з рисом – це ситне блюдо, яке, наприклад, можна приготувати ввечері, а їсти на сніданок, щоб отримати потрібний заряд енергії до самого обіду. Особливо смачна така запіканка, коли подається разом з шматочками свіжих фруктів, з варенням, або зі сметанним соусом.
Інгредієнти:
Рис – 50 гр.
Сир – 200 гр.
Цукор – 30 гр.
Яблуко – 100 гр.
Сіль – за смаком.
Яйце куряче – 2 шт.
Ванільний цукор – 10 гр.
Цедра апельсинова – 1-2 ч. л.
Цукрова пудра – за бажанням.
Процес приготування:
Рис промийте до прозорості в проточній воді. Один літр води нагрійте в каструлі, а коли вода закипить, підсолити її і опустіть туди рис. Розмішайте зерна, щоб вони не злиплися, а потім варіть 15-20 хвилин при несильному вогні. Іноді помішуйте вариться рис.
Рис відкиньте на друшляк і промийте водою, щоб кожне зернятко добре відокремлювалося один від одного. Дайте воді повністю стекти.
Сир перетріть до однорідності через дрібне сито (або для цієї мети використовуйте блендер).
У глибоку ємність розбийте яйця, до них досипте звичайний цукор і ванільний. Потім міксером гарненько збийте цю масу, поки цукор не розчиниться повністю.
До сиру порційно вводите збиті з цукром яйця і акуратно розмішайте все до однорідності.
Потім порційно додайте до маси відварений рис.
Від шкірки і насіння очистіть яблуко, наріжте його кубиками або скибочками. Цедру апельсина і яблуко додайте до загальної маси і розмішайте.
Форму для випічки змастіть маслом, присипте меленими сухарями чи манкою і вилийте туди тісто, а потім розрівняйте його ложкою. Випікайте все в духовці, яку треба нагріти до 180 градусів. Час випічки індивідуально, залежить від вашої духовки і може варіюватися від 40 до 60 хвилин.
Коли запіканка у формі охолоне, присипте її цукровою пудрою і подавайте до столу.