Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото
Простий і смачний рецепт сирної запіканки з родзинками
Сама смачна сирна запіканка з родзинками вийде не з сухого сиру, а з цього сільського, але варто знати, що занадто вологий сир потрібно попередньо трохи відцідити від сироватки, потримавши його в друшляку. Їдять таку запіканку, коли вона трохи охолоне, проте не менш апетитним страва буде і повністю холодним, политою сиропом, солодким соусом або просто зі сметаною.
Інгредієнти:
Сир – 400 гр.
Борошно – 2-3 ст. л.
Яйця – 2 шт.
Родзинки – 3-4 ст. л.
Цукор – 2-3 ст. л.
Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Підготуйте потрібні інгредієнти для запіканки з сиром та родзинками.
Яйця розділити на білки і жовтки. Сир, бажано жирний, з’єднайте з цукром і жовтками. За допомогою заглибного блендера або кулінарного віночка розітріть масу до однорідності.
Родзинки, попередньо вимитий і обсушенный, додайте в сир і розмішайте масу.
Щоб запіканка вийшла більш щільною, додайте в тісто борошно і розмішайте його.
До пишної піни разом з сіллю збийте яєчні білки.
Щоб піна білків не осіла, додавайте її в тісто порційно, кожен раз добре вимішуючи.
Випікайте запіканку у формі, попередньо змастивши її маслом і підсипавши знизу і по краях меленими сухарями. Час випічки – 45-60 хвилин, температура 180 градусів.
Коли сирна запіканка охолоне, подавайте до столу разом із запашним чаєм.
Приємного апетиту!
Порада: Щоб зверху на запіканці утворилася красива корочка, на сире тісто ще можна викласти маленькі шматочки вершкового масла і присипати зверху меленими сухарями.