Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото
Сирно-морквяна запіканка з манкою, як в дитинстві
Корисним і смачним сніданком або легким вечерею може стати сирно-морквяна запіканка. Класичний рецепт запіканки ми наводимо нижче, але ви на свій розсуд, можете поліпшити смак цієї страви нескладного, додавши в тісто крім моркви, подрібнені горіхи, розтерті банани, яблука, груші або ж дрібно нарізані сухофрукти.
Інгредієнти:
Цукор – 3 ст. л.
Сир – 300 гр.
Сметана – 2 ст. л.
Морква – 200 гр.
Яйця курячі – 2-3 шт.
Крупа манна – 1/3 ст.
Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Соковиту і солодку моркву очистіть і натріть на тертці.
До сиру, викладеному в миску, додайте яйця.
Потім досипте в тісто цукор.
Блендером перебити сирно-яєчну солодку масу до однорідності.
Терту моркву додайте в тісто для майбутньої запіканки. Якщо при натиранні моркви виділився сік, її потрібно попередньо віджати, щоб тісто не вийшло рідким.
До тесту додайте манну крупу і розмішайте, а потім дайте йому настоятися, щоб манка розбухла і добре змішалася з іншими інгредієнтами.
Потім змастіть вершковим маслом форму для випічки і присипте її манкою. Викладіть тісто, розрівняйте ложкою або лопаткою. За бажанням тісто зверху можна змастити сметаною, щоб утворилася рум’яна кірочка при випічці. 45-50 хвилин випікайте запіканку в духовці, нагрітій до 180 градусів (час вказано приблизно, все залежить від потужності вашої духовки, перевіряйте готовність запіканки дерев’яною паличкою).
Остиглу сирну запіканку з морквою подавайте до столу, поливши сметаною або солодким сметано-ванільним соусом.