Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото
Простий і смачний рецепт запіканки з сиру зі сметаною
Пропонуємо вам дуже незвичайний рецепт двошарової запіканки, де першим шаром йде сир, а другим – солодка сметана. Для аромату додати в сирне тісто ваніль або ванільний цукор (підійде і кориця).
Інгредієнти:
Яйця курячі – 2 шт.
Манна крупа – 3 ст. л.
Сир – 500 гр.
Цукор – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Сметана – 300 мл
Вершкове масло – 1 ст. л.
Цукрова пудра – 2 ст. л.
Ванільний цукор – за смаком.
Процес приготування:
Яйця розбийте у велику ємність, придатну для замішування тіста. До них треба засипати цукор, після чого всі разом збивається до піни міксером або віночком.
Далі в ємність введіть цукор і сіль, манну крупу, розім’ятий до однорідної консистенції сир і ванільний цукор.
Вміст вашої миски потрібно розмішати до однорідності, бажано міксером, щоб в тесті не було ніяких грудочок. Форму, де буде готуватися запіканка, змастіть вершковим маслом, потім розподіліть тісто рівним шаром.
Нагрійте духовку до 180 градусів і запікайте запіканку близько 20 хвилин.
В цей же час сметану гарненько розмішайте разом з цукровою пудрою. Потім вийміть форму з духовки і акуратно розподіліть сметанний шар за творожному шару, поверніть запіканку тому і запікайте до готовності ще хвилин 15-20.
Коли ваша двошарова запіканка досить охолоне, її можна подавати до столу разом з джемом або варенням.