Салат з курячою грудкою, ананасом і кукурудзою
Ідеальне поєднання продуктів, на основі яких можна створювати безліч варіацій цього салату. Яйця, наприклад, замінюють твердим сиром, свіжі ананаси – консервованими, а відварну курятину – копченої. Також не зайвою буде щіпка каррі, зелень або оливки. При бажанні салат можна укласти шарами, змащуючи кожен майонезом.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка;
- 3 яйця;
- 300 г свіжого ананаса;
- 300 г консервованої кукурудзи;
- 150 г майонезу;
- 1 щіпка чорного перцю;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Відварити яйця і курячу грудку.
- М’ясо, яйця і ананаси нарізати кубиками.
- Змішати нарізані інгредієнти в глибокій тарілці.
- Додати кукурудзу, перець, сіль і майонез за смаком, перемішати.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з копченою курячою грудкою. Приємного апетиту!
Салат з курячих грудок – один з фаворитів будь-якого застілля. Ніжне куряче м’ясо відмінно поєднується з безліччю інгредієнтів, що дозволяє експериментувати з різними рецептами, придумуючи все нові і нові страви. Тим не менш, є кілька загальних рекомендацій, як приготувати салат з відвареної або копченою грудкою:
- В залежності від складу салату, його калорійність можна знизити, замінивши майонез оливковою олією або заправкою з йогурту;
- Листкові салати обов’язково потрібно залишати в холодильнику на 2-3 години для просочення. Єдиним винятком є салат з помідорами – його потрібно встигнути подати на стіл, поки овочі не пустили сік;
- Якщо ви готуєте салат з копченою куркою, сіль може не знадобитися зовсім. Краще спробувати блюдо перед тим, як солити;
- Перед тим, як готувати, шкірку з грудок необхідно видалити. В салаті вона буде виглядати погано;
- Варити курячі грудки потрібно, помістивши їх у холодну воду, щоб весь смак пішов у м’ясо, а не в бульйон;
- Приблизний час приготування відварених грудок – 20-25 хвилин.