Салат «Соняшник»

Салат «Соняшник» відноситься до тих страв, для яких важливий
не тільки смак, але і оформлення. Саме правильна презентація робить його
головною «зіркою» будь-якого бенкету. Що ж стосується смакових якостей, то, як готувати
салат, залежить виключно від уподобань самого кулінара – існує
безліч різноманітних рецептів «Соняшнику» на будь-який смак.
«Соняшник» досить калорійний і поживний салат. Їм
можна легко насититися і швидко нагодувати велику компанію. Всі інгредієнти
укладають шарами і перемазують заправкою, в якості якої можна використовувати звичайний
майонез або часниковий соус.
Традиційно «Соняшник» готують із вареної або копченою
куркою, до неї додають гриби, кукурудзу, насіння, ананаси, твердий сир та ін.
Також можна замінити її шинкою або будь-яким іншим м’ясом за смаком. «Соняшник»
може бути і рибним салатом, якщо взяти за основу консерви, крабові палички
або печінка тріски.
Щоб надати салату форму соняшника, потрібно прикрасити його за
колі картопляними чіпсами, а зверху помістити маслини, які будуть
імітувати насіння. Їх можна використовувати в цілому вигляді (без кісточки), або ж
розрізати навпіл.
Замість маслин салат іноді посипають тертими яєчними жовтками,
насінням, консервованою кукурудзою або твердим сиром. В цьому випадку
виграшно виглядатимуть «сонечка» з свіжих помідорів.