Курка з фунчозой

Курка з фунчозой – досить незвичне блюдо для наших широт, тим не менше з кожним роком вона набирає все більше і більше популярності в сучасних господинь. Якщо раніше подібне ласощі було доступно тільки в ресторанах, то тепер воно стало частиною домашнього раціону. При цьому готувати курку з фунчозой нітрохи не складніше, ніж звичайні макарони з підливою.
Фунчозу виготовляють з бобової борошна і крохмалю. Деякі плутають цей продукт з рисовою локшиною, але у них є суттєві відмінності. Так, фунчоза стає практично прозорою після приготування, а ось рисова локшина, навпаки, біліє. Смакові якості теж трохи відрізняються, хоча багатьом це розходження може здатися несуттєвим.
Курку з фунчозой готують практично у всіх варіаціях. Їх можна разом згасити, додати до готової вермішелі вже обсмажені шматочки птиці, зробити з їх участю смачний салат, суп або незвичайну запіканку. Те, наскільки незвичайним і цікавим буде страва, залежить виключно від кулінарної фантазії господині. До фунчозе з куркою можна додати практично будь-які спеції, серед яких імбир, паприка, всі види меленого перцю, кунжут тощо
Також до цього поєднання продуктів відмінно підійде соєвий соус, солодкий соус теріякі, різні види рослинної олії і оцту. Для салатів прийнято робити складну заправку з цих інгредієнтів, яка надає закуски ще більш глибокий смак і аромат. Втім, і для других страв з участю курки і фунчозы також краще зробити смачний соус, щоб підкреслити смак цих інгредієнтів.