Класичний крабовий салат

Класичний салат з крабових паличок, поряд з «Олів’є», давно став традиційним стравою на російському святковому застіллі. Коли-то цей салат вважався чимось на зразок екзотичного делікатесу. В ті часи мало, хто пробував справжніх крабів, і палички, які не потребують ніякої підготовки, відразу сподобалися господиням. Смачний і незвичайний продукт чудово поєднувався з різними інгредієнтами, дозволяючи створювати різноманітні салати і закуски.
Зараз закуска з крабових паличок — буденна страва, його готують, щоб урізноманітнити щоденне меню, але іноді, віддаючи данину традиції, подають і до урочистих заходів. Рецепт крабового салату напевно знає кожен. Знадобляться самі палички, варені яйця, консервована кукурудза і майонез — досить скромний набір продуктів. Палички і яйця нарізають, змішують з кукурудзою і заправляють салат майонезом. Все гранично просто.
З часом з’явилося безліч рецептів, де головним інгредієнтом є крабові палички. У страва стали додавати додаткові інгредієнти: свіжі огірки, рис, капусту, шинку, гриби, варену рибу, креветки, зелень — з кожним з цих продуктів блюдо придбало новий смак, і з’являвся зовсім інший салат.
Самі крабові палички можна розглядати в якості недорогого замінника крабового м’яса і доступного джерела рибного білка. До їх складу, на жаль, не входить натуральне м’ясо крабів. Цей продукт виробляють з рибного фаршу (сурімі) з додаванням крохмалю, соєвого білка, ароматизаторів, барвників та іншої «хімії». Так що, до вживання цього продукту варто ставитися обережно. Його користь вельми відносна: з необхідних людині речовин в паличках присутній тільки білок. Хоча часто при їх виготовленні недобросовісні виробники не використовують навіть рибний фарш.
Ми підібрали кілька рецептів. Крім класичного варіанту крабового салату, пропонуємо приготувати деякі його різновиди, де використовуються додаткові інгредієнти.