Салат з курячою грудкою

Салат з курячою грудкою – дуже популярний варіант закуски для святкового застілля, так і для повсякденного трапези приготувати його не складе труднощів. Завдяки м’ясного інгредієнту, страва виходить дуже ситним, незалежно від решти складу.
Курку для салатів беруть або відварну, або копчену. Оскільки вона має досить нейтральним смаком, з нею можна поєднувати практично будь-які продукти. У салатах з курячими грудками часто зустрічаються відварені яйця, твердий сир, свіжі або мариновані овочі, морепродукти, фрукти і сухофрукти, маслини і оливки і т. д. Основний заправкою служить майонез, але, при бажанні, можна експериментувати з різними соусами.
Способи приготувати салат з куркою всього два: або викласти його шарами, або ж перемішати всі інгредієнти між собою. Смакові якості від цього особливо не змінюються, відрізняється лише зовнішній вигляд готової страви.
Страву можна подати порційно, або ж у загальній салатниці. Також дуже презентабельно виглядає салат в тарталетках. Крім того, існує безліч способів красивого оформлення цієї страви. Наприклад, салат у вигляді соняшника, галявини, гранатового браслета, торту тощо Самим простим прикрасою стане свіжа зелень.
Перед тим, як винести салат гостям, потрібно залишити в холодному місці просочитися майонезом. Калорійність страви коливається від 120 до 250 ккал в 100 грамах, залежно від вибраних інгредієнтів.