Салат з курячою печінкою

Салат з курячою печінкою – це легке для організму, але при цьому дуже ситне блюдо. При бажанні він легко замінює повноцінний обід чи вечерю, не вимагаючи додаткового гарніру. Тим не менш, такий салат цінується не тільки за смакові якості, але і за великі корисні властивості.
У курячої печінки міститься рідкісний вітамін А, який необхідний для поліпшення зору і здоров’я шкіри. Також вона багата вітаміном В19, залізом, білком і натуральними кислотами. Цей продукт рекомендується людям з низьким гемоглобіном, хворобами серцево-судинної системи, а також вагітним. Тим не менш, дітям до 3хлетнего віку куряча печінка протипоказана.
Салат можна приготувати з вареною або смаженою печінкою, додаючи в нього будь сподобалися інгредієнти. Цей продукт настільки унікальний, що ідеально поєднується не тільки з овочами, а й майже з усіма фруктами. Так в салатах з печінкою часто зустрічаються яблука, ананаси, груші, різні ягоди та ін. Заправкою служить майонез, соєвий соус або рослинне масло. При цьому з печінкою можна легко зробити листковий салат для святкового столу.
Особливим делікатесом вважається теплий салат з курячою печінкою. Він може підігріватися весь, або ж обмежуватися «підвищеною температурою» тільки головного продукту. Таке блюдо часто подають у ресторанах, так і вдома зазвичай доповнюють вишуканими інгредієнтами і соусами.