Салат «Шапка Мономаха»

Салат «Шапка Мономаха» – це оригінальне за складом і оформлення блюдо, яке урізноманітнює святковий стіл. Закуска буде ситної і дуже смачною, і нічого схожого гості вже точно не пробували! Це російське блюдо, придумано воно було в часи Радянського Союзу і вважалося по-справжньому царським частуванням. Зараз всі інгредієнти для салату «Шапка Мономаха» можна легко знайти в будь-якому магазині, так що нічого не заважає здивувати рідних і близьких новим кулінарним шедевром.
По класичному рецепту салат «Шапка Мономаха» готують з відварною м’ясом. Це може бути курка, свинина, яловичина або телятина. До нього додають волоські горіхи, твердий сир, варені яйця та овочі. Іноді м’ясо замінюють шинкою або ковбасними виробами, також популярністю користуються копченості і відварний язик.
Заправляють салат «Шапка Мономаха» майонезом і укладають на блюдо гіркою. Оскільки готується він шарами, закуску залишають на деякий час в холодильник для просочення всіх інгредієнтів.
Далі настає найцікавіший етап приготування «Шапки Мономаха» – прикраса страви. Найпростіше впоратися з поставленим завданням за допомогою фото з уже готової закускою. Втім, можна проявити власну фантазію. Для оформлення використовують зелений горошок, зерна граната, зелень кропу, петрушки або чебрецю. Верхівку прикрашають фігурно вирізаним яйцем або цибулею.
Салат «Шапка Мономаха» може стати і вегетаріанської закускою. У цьому випадку м’ясо замінюють грибами. Також урізноманітнити склад блюда можна сухофруктами (родзинками, курагою, чорносливом), фруктами (яблуками, ківі), плавленим сирком і пр.