Салат «Грибна поляна»

Салат «Грибна поляна» – це ще один завсідник
святкових застіль. Він володіє не тільки приємним смаком, але і незвичайним
дизайном, що обов’язково приверне до нього увагу гостей. Готується салат
просто, а всі інгредієнти можна легко знайти в холодильнику.
«Грибна поляна» відноситься до категорії листкових салатів. В
його склад зазвичай входять мариновані грибочки і огірки, м’ясо, картоплю,
моркву і яйця. Овочі варять і труть на тертці, огірки і яйця дрібно нарізають, а
гриби використовують у цілому виді. Кожен шар перемазують майонезом, солять і
перчать за смаком.
В якості м’ясної складової найчастіше використовують варену
курятину або яловичину, шинку або мову. З грибів краще всього підійдуть опеньки
або шампіньйони. Обов’язковим інгредієнтом є також різна зелень: цибуля,
петрушка, салатні листя і кріп.
Секрет, як приготувати такий салат, полягає в способі
його укладання. Всі шари чергуються задом-наперед. Таким чином, першими в
тарілку укладають гриби, вгору ніжками, потім зелень, яка буде
імітувати лісову галявину, а слідом всі інші продукти. Після закінчення
компонування, блюдо з салатом перевертають, і отримують гриби, зростаючі на
галявині». Такий спосіб приготування дозволяє максимально зберегти
привабливу форму салату.
Подають салат на загальному блюді і ділять на порції вже під час
трапези.