Салат з копченою куркою

Салат з копченої курки складно назвати повсякденним блюдом. Зазвичай його готують до приходу гостей або на свята. Хоча салати і вважаються закускою, таким блюдом легко насититися, як повноцінним обідом, тому сміливо можна подавати його для сімейної трапези.
Всі рецепти салатів з копченою куркою, мабуть, займуть не одну кулінарну книгу. Для них зазвичай беруть грудки або стегенця, але, насправді, підійде абсолютно будь-яка частина птиці. Далі фантазія кулінарів просто невичерпна. У курячий салат кладу печериці, сир, помідори, квасолю, кукурудзу, капусту, моркву та ін.
Це м’ясо настільки універсально, що з ним поєднуються не тільки овочі, але і фрукти. Одним з найпопулярніших тандемів є копчена курка і ананаси. Крім того, зустрічаються рецепти, куди входить чорнослив, виноград, гранат, яблука і т. д. Частими гостями таких салатів також є волоські горіхи, різноманітна зелень, варені яйця і твердий сир.
Ще одна перевага салату з копченої курки в тому, що його можна красиво подати. Способів оформлення існує безліч – від простого викладання шарами, до цікавих і незвичайних форм (наприклад, «Полянка», «Соняшник»). Якщо ж зовнішній вигляд салату особливого значення не має, всі інгредієнти можна просто змішати в салатниці.
Заправляють салат з копченої курки найчастіше майонезом, або ж схожим за консистенцією соусом.