Салат «Каприз»

Салат «Каприз» важко уявити яким-небудь одним рецептом, тому що капризи завжди непередбачувані і досить багатогранні. Таке блюдо можна приготувати практично з будь-яких інгредієнтів, якими раптом захочеться побалувати себе прямо тут і зараз. Головне при цьому, щоб салат вийшов смачним і поживним.
У кулінарних книгах і на просторах інтернету можна знайти і чоловічий, і жіночий варіант цього салату. Обидва страви засновані на м’ясних інгредієнтів, але для прекрасної половини людства частіше використовують низькокалорійні продукти. Це може бути відварна куряча грудка або мову. Чоловікам же немає сенсу відмовляти собі у смачних стравах, тому їх «Каприз» зазвичай готують з яловичини або шинки.
В якості додаткових складових часто використовують свіжі або мариновані гриби, овочі, ананаси, гранати, грейпфрути, чорнослив, сир, горіхи та інші продукти, які зажадає душа гурмана. Можна перемішати їх між собою, або ж укласти салат шарами. Заправкою зазвичай служить майонез, йогурт або сметанний соус. Сіль додається в невеликій кількості, або не використовується зовсім.
Прикрашають салат також дуже різноманітно. Для цього використовують інгредієнти, які входять до складу страви, а також листя салату і гілочки зелені, насіння кунжуту, сухарики тощо Красиво оформлений «Каприз» підійде і для вечері в колі родини, і для званого вечора.