Салат «Лісова поляна»

Салат «Лісова поляна» все частіше з’являється на святковому столі, адже це блюдо поєднує в собі і оригінальна прикраса, і ніжний смак. При цьому можна трохи змінювати його склад, додавши свої улюблені інгредієнти. Смак салату виходить дуже свіжим, і, незважаючи на наявність у ньому ситних продуктів, він нітрохи не здається важким або занадто жирним.
«Лісову галявину» в салатницю укладають шарами, кожен змащуючи невеликою кількістю майонезу. Зазвичай до складу страви входить відварне м’ясо або шинка, варена картопля, яйця, твердий сир, морква у свіжому, вареному або маринованому виді, свіжі або солоні огірочки, зелень і, звичайно ж, гриби. При цьому можна використовувати грибочки з баночки або ж свіжі гриби обсмажити. У будь-якому випадку, салат вийде дуже смачним і привабливим на вигляд.
Є два способи, як приготувати салат «Лісова галявина». Найпростіший – це прикрасити готову страву грибами, розмістивши їх в якості останнього шару. Інший же – більш оригінальний – полягає в тому, що салат в мисочку складають задом-наперед. Так, першим шаром виступають гриби, які укладають капелюшками вниз, а далі йдуть всі інші інгредієнти в потрібній послідовності. Вважається, що при такому підході страва виходить ще красивіше.
Перед подачею на стіл салат обов’язково прикрашають великою кількістю свіжої зелені, а також дають йому гарненько просочитися. Можна використовувати «Лісову галявину» для святкового торжества або ж просто порадувати домочадців несподіваним доповненням до вечері.